söndag 29 juli 2012

Levante Solare Ultra Sheer Pantyhose

Nästa ut i sommarföljetongen är den 8 denier tunna strumpbyxan Solare från Levante. Såhär i efterhand borde jag ha valt en mörkare färg än "Naturel", för speciellt solkyssta blev då inte mina ben. Men det ser absolut naturligt ut, avsaknaden av tåförstärkning hjälper till. Strumpan kvalificerar jag inte som en glansig, men helt matt är finishen inte. Det finns lite lyster, men då allt är så skirt så märks det inte direkt.
En riktig "naken"-strumpbyxa alltså!


Något som är rätt intressant är att tillverkaren har lagt mycket energi på att designa byxdelen. Sirligt, brodyraktigt blommönster.  Den detaljen känns något udda för mig, det är ju ändå ingen som ska se min rumpa när jag har på mig strumpbyxorna? Har man dessutom inte trosor med samma skärning som byxdelen så känns det lite misslyckat.
Nu blev det misslyckat oavsett. Jag skulle ha valt en storlek större, för strumpbenen var något för korta och byxdelen något för trång - jag fick inte den att sitta på helt tillfredställande.   

Dåligt sittande byxdel var inte det enda problemet. Strumpbyxan föll på sin egen vinning, så att säga. Den saluförs som ett tunn och luftigt plagg som svalkar under sommardagar. Det stämmer - tyget i sig är skönt. Men det är inte tillräckligt starkt. 

Jag använde den en(!) dag, utan extrema aktiviteter, och jag fick revor under hälarna. Ja, båda två. Förmodligen av normalt slitage, för jag hade skyddande strumpor i skorna och jag märkte inte av något grus i skorna. För ett pris på 6,5 £ förväntar jag mig att en produkt ska hålla längre än vid ett tillfälle, även fastän den är i 8 denier. Tummen ned alltså.In English: 8 denier Solare Ultra Sheer Pantyhose from Levante. Interesting that they put on effort to design the brief with flowers. Although, the textiles are cool enough for wearing in warm days - but the quality isn't good enough. After one day, the parts on my heels had broken on both legs. Therefor, these tights are not worth the cost of 6,5 £.

9 kommentarer:

 1. Noen strømpebukser kan se ut som de ikke er laget for å kunne holde mer enn en gang, og knapt nok det.
  Men det er sant at den er nesten er usynlig å ha på seg;-)

  SvaraRadera
 2. Osynlig - definitivt! Men priset är nästan 70 SEK och lite mer än 60 NOK.. Om jag ska tycka att det är prisvärt för en dags "nakna" ben - då får nog min arbetsgivare dubbla min lön. ;)

  SvaraRadera
 3. Er godt det finnes alternativer til den prisen, som er mer holdbare.
  Det som er det fine med det været vi har hatt ei stund nå, er jo at strømpebukser kan brukes titt og ofte;-) Skjønt sola kunne også gjort det slik at det ble mer sommerfølelse også:o)

  SvaraRadera
 4. Hej! Verkar som att det hade passat bra med en helförstärkst fot i alla fall. Vad hade du för skor till strumpbyxan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast med helförstärkt fot hade hela poängen med "naken"-känslan gått förlorad. Den här är ju till för att ha i sandaletter och andra mer öppna skor..

   Radera
 5. jo, precis, men 8den... det är tunnt... Men det är bara att prova igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, nu såg jag att jag faktiskt har ljugit om priset. 7,5 £ kostar den visst och inte 6,5. Så då blev det ännu mindre valuta för pengarna. :(
   Men jag har faktiskt hittat en strumpbyxa 7 denier som höll längre än Levantes 8 denier. Till ett billigare pris också. Recension kommer i dagarna..

   Radera
 6. Det är coolt att det finns så pass tunna strumpbyxor. Jag har ett par 8 den från Fiore som heter Doris, men jag kommer inte ihåg hur bra de var. Har dock för mig att de var billiga så det var nog ingen superkvalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Doris ja! Har sett dem på din blogg och det såg väldigt snyggt och naturligt ut. Nästa gång jag beställer något från SFQ så ska Doris med, det är ett som är säkert!

   Radera