onsdag 27 juni 2012

Back Seam Hearts

Låt oss fortsätta med tunna strumpbyxor! Här kommer ännu ett par i 15 denier, fast lite annorlunda. Jag skulle kanske inte kalla dem för sommarstrumpor direkt, utan de är väl avsedda som feststrumpor för flera säsonger. Det är trots allt inte så vanligt att se kvinnor iklädda strumpor med söm till vardags, och speciellt inte när sömmen är ersatt av hjärtan.


Back Seam Heart Tights heter de, och kommer ifrån märket Gipsy. Som synes är det ingen hudfärgad ton på strumpan, utan det är en skir vit. Huruvida man gillar skira vita brukar vara en smaksak, vissa associerar det mest till bröllop och andra skriver ned det helt och hållet, som en strumpbyxförsäljare(!) som hävdade att det "finns inget värre" än skira vita strumpor, samt att det ser "riktigt illa ut" om man kunde ana en hudfärg under. Fast dennes "moderåd" gällande strumpbyxor är bland det värsta jag har läst i nylonsammanhang, så det tar jag med en nypa salt.
Jag nöjer mig med att konstatera att jag tycker att det funkar ganska bra med skirt vitt på just dessa strumpbyxor.


Strumpbyxan finns bara tillgänglig i en one size, men den påstås passa upp till en person som är 178 cm lång och har 107 cm i höftmått. Dra från drygt 10 cm på båda mått och där har ni mig, er försökskanin. De satt bra på mig och visst tror jag att det finns en chans att de kan sitta bra på både större och mindre personer. Men som vanligt, när det gäller one size, gäller det säkerligen att inte avvika för mycket från "genomsnittskvinnan". Vilket i Sverige bör vara en storlek 40, om jag inte missminner mig. Gipsy tillverkar förvisso i Italien, där storlekarna är mindre, men det är ett brittiskt märke och genomsnittsmodellen bör nog påminna om en svensk.


Den är bekväm att bära och verkar helt okej hållbarhetsmässigt. Ett litet minus är att hjärtanen/hjärtana(?) sitter en aning i ytterkant på benen. Hjärtsömmen kommer alltså inte rakt på när man klär på sig, utan det krävs en del justerande för att få det att se hyfsat ut. Det hade varit lättare om det var stay ups, men nu finns byxdelen som håller "kvar" läget för sömmen. 
Priset ligger på omkring 6 £. Det känns som ett helt okej pris för produkten. 


In English: Back Seam Heart Tights from Gipsy. Another way of doing the classic nylon with seams! 15 denier, with a sheer white bottom. Suitable for pale legs in summer, or maybe as party tights for other seasons.

11 kommentarer:

 1. du ser bra ut.. alltid :)underbara strumpor

  SvaraRadera
 2. Kul strumpor med stora svarta hjärtan där bak. Efter som jag är längre än 178 cm så lär inte dem passa mig. Dock tror jag att midje måttet kunde vara rätt. Jag gillar inte one size strumpor eftersom dem är för små för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten annorlunda touch på sömmen. :)
   Jag tycker att tillverkarna är lite väl bekväma när de gör one size-storlekar. Då kan de lika gärna göra en enda storlek i typ 38 eller vad de nu vill istället.

   Radera
 3. Det där med "one size" brukar borga för dålig kvalitet, men visst kan det funka.
  Vita strumpbyxor är lite speciellt, mycket vackert i rätt sammanhang och tjusigt i allmänhet.
  Trevlig strumpbyxa annars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det speciellt med vitt. Hade det inte varit hjärtan på dessa hade de nog inte känts lika naturliga att ta på sig en "vanlig dag".

   Radera
 4. Provade du att beställa något från Shapings i Canada? Jag har för mig att du ev. tänkte göra det. Jag har provat, och visst var det intressant. Riktigt intressant...
  Andres

  SvaraRadera
 5. Vad har hänt på bloggen? Det har gått ca 3 veckor utan något nytt inlägg!!! Någon direkt sommarvärme har det ju inte varit som har tvingat av några strumpbyxor, i alla fall inte för mig.

  SvaraRadera
 6. Åh, vilka söta! De är jättefina på dig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det blev bättre än vad jag trodde. :)

   Radera