onsdag 2 maj 2012

Ohoy, Sailor!

Nu kommer det att bli en bildfest av sällan skådat slag, men det är lätt hänt när det handlar om ett par så oerhört detaljerade strumpbyxor som dessa. Det är märket Bebaroque, som verkligen är känt för utsmyckade strumpor som ligger bakom dessa Sailor tights.
"Every one of Bebaroque's delicately crafted designs are hand printed & embroidered in bonnie Scotland by our own fair hands." står det att läsa på förpackningen. Priserna på produkterna är givetvis därefter. Att jag kom över detta par beror på ett mycket fördelaktigt rea-pris på ASOS för 1-2 år sedan. Om jag kände mig nöjd? Absolut! Och ännu nöjdare är jag nu, när jag har burit dem för första gången.


Färgen heter Cream och det stämmer rätt bra, tycker jag. Hela 80 denier är de stickade i, vilket jag inte trodde. Dock så är de täta och "lagom" varma, hade jag inte läst på förpackningen så hade jag gissat på 60 denier. Överlag känns tyget så stabilt att jag skulle kunna strunta i förmaningarna om "handwash only" - om det nu inte vore för motivet. Strumpbyxan i sig själv klarar garanterat av en tvättmaskin. Materialet består av 93 % nylon och 3 % elastan.De är tillverkade i en sån här fantastisk one size. Glädjande nog så passade de utmärkt på mig, har inte något att klaga på gällande längd, midjeresår eller plats för stussen. Är man en desto frodigare dam vågar jag inte lova att de sitter lika bra - även om de har god stretch. Likaså för en "petite" person. Såsom ofta är en one size bra för någon som drar 38:a eller närliggande storlekar.


Dags att börja bildspammandet av sjömotiv? En kul grej var att jag bar dessa samma kväll som jag såg filmen "Terraferma" - vilken handlar om en fiskarfamilj som på olika sätt får konfronteras med Europa av idag. Det var faktiskt omedvetet att jag "matchade" filmen med benen. Oerhört bra film för övrigt, om ni strumpvänner skulle vilja se något angeläget på bio.

In English: Cream coloured Sailor tights from Bebaroque. 80 denier, but not to thick, actually the fabric feels just perfect. The pattern have incredible details, these photos doesn't show everything. A really special "jewel" in my collection!10 kommentarer:

 1. Väldigt unikt. Som en vandrande konstutställning :-) Kul med strumpbyxor som visar något annorlunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstutställning var en bra beskrivning! :)

   Radera
 2. Mycket fina. Synd att den var i one size. Det är med största sannolikhet för litet för mig. Jag brukar passa i 44-46. För övrigt skrev du att du köpte den på rea för 2 år sedan. Det innebär förmodligen att den inte finns att köpa nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ogillar otyget med one size. Även om nu tyget kanske skulle gå att stretcha ut till storlek 44/46 så kanske inte mönstret ser tiptop ut..
   Jag har inte sett den till salu på länge på någon av mina vanliga webshopar, men den borde kanske gå att hitta på Ebay eller något liknande..

   Radera
  2. Jag hittade nyss en butik som visst har dem till salu. Men till vilket pris! :-O
   http://www.pret-a-beaute.com/BEBAROQUE-SAYLOR-Nude-Tights_p-327336.aspx
   Jag betalade max 200 kr för mina, om ens det..

   Radera
 3. Hej igen!
  Faktum är att jag såg en kvinna här i stan med sådana strumpbyxor. Tror inte att det var du, men det gillades av förbipasserande ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag har bara burit dem vid ett tillfälle, som om du såg dessa strumpbyxor trava omkring på stan efter detta inläggs publicering, så var det någon annan. :)

   Radera
 4. Fantastiskt fina! Vill ha!!! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man väldigt gott om pengar så finns det liknande här. :-O
   http://www.pret-a-beaute.com/HOSIERY_s-56192.aspx?TableLookupStr=194@~648804

   Radera
  2. Näää, de är för dyra.. Om jag köpte ett par för så mycket pengar så skulle jag aldrig våga använda dem. :(

   Radera