söndag 20 maj 2012

Fantasia

Häromdagen var det 17 maj, syttende mai, och vad kunde passa bättre än ett par norska strumpbyxor? Detta par hittade jag på Cubus i höstas, kallas för Fantasia tights och har färgen 82 Dune - rätt och slätt så är de beigefärgade. Förpackningen anger inte vilken denier de har, men jag gissar hejvilt på talet 50. Rätt bra att mjukstarta säsongen för hudfärgat med en tjockare strumpa, så slipper man känslan av nakenchock. ;)


Om någon undrar varför jag står så konstigt med benet för, så är det för att klantiga jag spillde ut en espresso över benet. När vi ändå är inne på negativa saker kan jag med en gång ta upp det som felas med denna strumpbyxa. Storleken är mycket, mycket underlig. Jag valde en M, vilket ska motsvara 38/40. Byxdelen av strumpbyxan gick med nöd och näppe att få på min rumpa. Hur den ska passa någon med storlek 40 övergår därför mitt förstånd. Plagget var även ganska ostretchigt i övrigt, men ju längre dagen förflöt desto mer "mjukades" tyget upp. Men det är en markant skillnad från byxdelen och bendelarna oavsett användningstid. 

Dessutom är det här nog första gången som jag har haft anledning att bry mig om troskilen. Helt enkelt för att den är alldeles för bred. Vansinnigt! En troskil ska man inte märka av, sedan brukar designen av den inte spela någon roll för mig. Men här gick det sömmar åt alla möjliga håll, ned på låren, framåt, bakåt, hej hopp..
Allt det här drar ned betyget rejält och då är det en klen tröst att utseendet är väldigt fint.


Ett sirligt mönster med antydan till blommor. Utförandet påminner om en enkel version av ett par mycket älskade stay ups från Oroblu. Skulle du hamna i valet och kvalet mellan dessa två, så rekommenderar jag Oroblu trots den rejäla prisskillnaden. Cubus variant kostar 90 kr, och när jag köpte så var det dessutom ett "tag 3 betala för 2"-erbjudande. Tygets hållbarhet gentemot yttre faktorer verkar helt okej. 
Men när jag knappt får plats i min egen storlek och har en obekväm troskil som skaver, då blir det tummen ned. Trots att mönstret glittrar så fint i solsken..


In English: Beige coloured Fantasia tights from Cubus. Very beautiful, but bad fitting. My size was too small, and seams from the panty made it uncomfortable in other ways.


14 kommentarer:

 1. Det var tråkigt att den fina strumpan var obekväm och liten.
  Jag hoppas att du INTE brände dig när du spillde espresso på dig. Det lät som om det kunde ha varit en aningen varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju bara hoppas att min var rejält felsydd, så att inte alla andra som också köpt den får samma upplevelse.
   Nejdå, ingen fara! Hade nog varit värre om jag spillt ut vanligt svenskt kaffe. (stor kopp vs lite)

   Radera
 2. Oj, vacker struktur och yta. Trots allt. Såg du min replik under Luminance Tights? Gällande glittriga strumpbyxor?
  Sedan slog det mig att stumbyxor kan vara en bra beskrivning på vissa typer av byxor, jag såg en felstavning på nätet, som verkade helt äkta, oavsiktlig alltså. Jag kommer ju ihåg vad du skrev om jeans, tror jag det var, någonstans tidigare. Dessa strumpbyxor var ju tydligen en aning stumma de också, det är komplexa skapelser, mycket som ska stämma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att ytan uppväger det hela. :)
   Ska jag våga mig på att bära dem igen ska jag nog inte ha en lika tight klänning, det kändes som att de där förbaskade sömmarna höll på att kravla sig ut genom klänningstyget. Haha! Lite tråkigt kanske, för såhär i efterhand gillar jag verkligen kombinationen att "tråkigt" jordnära beige och knallig gul.
   Stumbyxor var ett roligt ord, men verkligen passande för jeans.

   Radera
 3. Hei!
  Først og fremst, fantastisk blogg! Fant den ved en tilfeldighet, og gleder meg til å lese resten;)
  Er det mulig å kontakte deg per Mail?
  Hilsen en strømpebukse-elskende gutt fra Norge:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för berömmet, det uppskattas. :)
   Har ingen e-mail för bloggen i dagsläget, har inte känt något behov hittills. Får se hur det blir framöver!

   Radera
  2. Det skulle bare mangle! Du hår fått en fan for life :)
   Veldig velskrevet og gode innlegg, gleder meg til å lese de nye. Ser du har vært i Trondheim, har du noen forbindelse til byen?:)

   Radera
  3. Du är så välkommen så!
   Nej, ingen mer koppling än att jag har en god vän som bor i Trondheim. Men det är en söt stad!

   Radera
  4. Ok, tusen takk for svar! Du må gi et hint neste gang du skal til Trondheim ;)

   Radera
 4. Tråkigt med storleken och den konstiga grenkilen. Fanns det någon information på förpackningen om vad det var för design på grenkilen? Var det enkelsöm fram och två sömmar bak?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det fanns ingen information. Förpackningen är av enklaste typ, vikt papper ungefär, där bara basgrejerna står (vad produkten heter och tvättråd, ungefär).
   Nu ligger den i tvätten, men jag vet inte riktigt vad du menar med enkelsöm respektive två sömmar. Menar du två sömmar som går uppför respektive skinka?
   Det är en söm som går uppåt oavsett vilken sida.
   Troskilen var oval. Först trodde jag att jag satt på strumpbyxan bak-och-fram, men efter att ha vänt på den så förstod jag att den kändes så oavsett håll.

   Radera
 5. Andres såg ditt svar, tack!

  SvaraRadera