tisdag 17 januari 2012

Rioja

Med tidens tand så har jag kunnat följa en viss trend i prissättning på strumpbyxor hos kedjorna. Uppåt 100-lappen är numera inte en ovanlig syn och det tycker jag är lite väl saftigt, även om kvaliteten ofta är god. Men det är just att våra vanliga klädkedjor symboliserar budgetpriser för mig, och när jag kan fynda märkesstrumpor på nätet för omkring samma summa så känns det lite konstigt.
Därför sköljde nostalgins vågor över mig när jag fiskade upp detta inläggs strumpbyxa från samlingen. Den är köpt på Lindex för troligen 5 år tillbaka i tiden. Prislappen är på 50 kr och den är även märkt med "Mix 3", alltså köp 3 men betala för 2 par. Det vill jag minnas var standard på deras strumpavdelning förr. Fasen vad fint!Det är en vinröd historia i 40 denier, och färgen kallas passande nog för Rioja, efter den kända spanska vinregionen.
Den har allt jag brukar älska med de bästa exemplaren av Lindex gamla 40 denier-serie; den är otroligt mjuk och härlig att bära och passformen sitter som en smäck. Strumpbyxan saknar tåförstärkning, men det har jag inte upplevt som ett problem. Det brukar hålla länge ändå. En budgetstrumpa i toppklass!Visserligen är det en vinröd färg, men ganska ljus. Ovan syns hur nyansen ter sig i direkt solsken. Bilden undertill visar en jämförelse mellan Riojan, till vänster i bild, samt en annan av mina vinröda till höger.In English: An old wine red 40 denier pantyhose from Lindex. The colour is called Rioja. Soft and suitable - top class for a low price.

8 kommentarer:

 1. hakan: As always - thanks! :)

  SvaraRadera
 2. Strømpebuksa ser jo også ut for å sitte bra, ser det på at den har et ganske jevnt maskebilde over dine ben, og på nærbildet ser den for å være veldig grov. Men det er jo bare nærhet til kamera som gjør at det blir slik;-)

  SvaraRadera
 3. Hej! Snygga strumpbyxor, påminner om Bettys 40 denier på sent 80-tal. Hoppas det funkar utan tåförstärkning.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om att Lindex 40 den är bra. De är en klar favorit hos mig.

  SvaraRadera
 5. Strømpebukser: Jämnt och bra, jag är nöjd!

  Strumpbyxverkstan: Jo, det funkar utan tåförstärkning. När det är plagg som jag inte nöter så väldigt på (läs jobbstrumpor) så brukar det inte vara någon större fara.

  LM: Absolut! Allt som oftast får man mycket för pengarna.

  SvaraRadera
 6. Hej där! Ljusigt med röda strumbyxor. Har själv ett par röda thigts. Om man gillar över-knästrumpor kanske dessa faler i smaken http://1.bp.blogspot.com/-EcuDf23mLA0/TvjjpxeD-VI/AAAAAAAAHpk/-FVg72yzbeQ/s1600/1+%252847%2529.JPG. Har själv ett par fast blåa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De ser trevliga ut, men överknä-strumpor är något av ett gissel för mig. De sitter aldrig på plats! Och om de ska sitta under knäet borde de väl inte heta överknä? :) Är jag ensam om detta problem?

   Radera