måndag 5 december 2011

Strap Around

Jag tror att det var med vårens kollektion som Wolford kom ut med en galet snygg strumpbyxa som heter Captivate. Men trots stil, kvalitet och ett namn som nästan bara det hade varit motiverande (ni som associerar mina tatueringar rätt förstår!) så tog en prislapp på 375 kr emot. Därför blev jag mycket glad när jag såg att ASOS fick in ett par kopior på Captivate i sitt eget sortiment. Kopiorna kallas för Strap Around Tights och ligger på ett mer modest pris på ca 125 SEK.De finns bara i en one size. Längden var väl tilltagen, så en person som tangerar upp 1,80 m skulle nog kunna bära dem - beroende på kroppsmassa förståss - medan längden kanske kan bli lite korvig och ful på någon som är 1,55 m. Jag kunde fördela den extra längden på mina lår under kjolen utan att det syntes eller kändes störande. Midjan kändes rätt flexibel - kanske just för att det finns extra längd och då även bredd. Men jag kunde ha kanten nedåt höften, som en hipster alltså, och det är vad jag allra oftast föredrar.

Gällande tjocklek så tror jag att de är stickade i 30 - 40 denier. Trots att det är en hudfärgad botten så är de inte så tunna som man skulle kunna tro. Sen kan det också vara att det svarta mönstret ovanpå "tjockar till" det lite extra.
Gällande hållbarheten så kan jag bara basera det på en dags användning, men efter det dygnet har jag inte hittat några uppkomna skador. Woho!Det enda negativa som jag kommer på för tillfället är att mönstret är ojämnt i kanterna, ränderna luddar lite. Jag har ingen aning om Wolfords variant har spikraka ränder, men för det priset får man ju hoppas på perfektion.
Att dessa "luddar" är nog ingenting som märks på håll, utan sådant som syns först när man detaljstuderar det hela. Vilket jag tycks ha en tendens att göra..In English: Strap Around Tights from ASOS. A cheaper alternative to Wolford's Captivate tights. This one would suit a long person very well. The waist is flexible and the quality seems to be ok!

4 kommentarer:

 1. som vanligt :) coolllll :)

  SvaraRadera
 2. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte Wolford sin "bondage" i fjor, den er borte nå. Men denne var ikke lagt unna i utseende. Eneste forskjell er at Wolford sin strømpebukse hadde bredere bånad(dine svarte).

  SvaraRadera
 3. Snyggt, med dessa "zebra mönstrade" strumpbyxor. Dock är det några svarta fläckar där de svarta ränderna är mycket nära varandra.
  Jag tror att dessa skulle passa bra med lite kakhi färgade kläder för att få hela safari känslan.

  SvaraRadera
 4. hakan: Thanks! :)

  Strømpebukser: Ah, ja, de påminner nog nästan ännu mer om Wolfords "Bondage". Fast det är väl nästan sak samma, alla tre påminner starkt om varandra. :)

  LM: Ah, khaki! Se där, det hade jag inte ens tänkt på, så tack för inspirationen!
  Ja, de har inte varit så noga i skarvarna med mönstret, men det får jag väl stå ut med när jag har "sparat" 250 kr.. ;)

  SvaraRadera