söndag 11 december 2011

Ada

Ni som har hängt med ett tag här på bloggen känner kanske till att jag inte är speciellt förtjust i bomullsstrumpbyxor. Dels så fångar de katthår bättre än vad klistrigt papper fångar flugor, men det främsta skälet är att jag upplever en försämrad passform efter några timmars användning. Säckiga knän och nedhasande från rumpan är nästintill obligatoriskt. Så döm om min förvåning när jag nu har hittat ett par som håller formen! Hallelujah!Ada tights heter dessa och kommer från Gina Tricot. De kostade 100 kr och utöver svart fanns den i ljusa pastellfärger vill jag minnas. Den är inte helt i bomull, utan 80 %. Resterande delar är 10 % polyamid och 10 % elastan. Men med så övervägande mycket bomull så ser jag inte den som en vanlig nylonis.
Förutom att den håller passformen hela dagen så är den bekväm på. Den är försedd med en "comfort waist" enligt förpackningen, vad det nu innebär. Orden stämmer dock, för midjan sitter bra på mig. Finns i storlekarna S - L, jag valde mellanstorleken och det visade sig vara rätt val för mig (38).

Hur kommer det sig att jag, en bomullsskeptiker, köpte strumpbyxan från första stund? Tja, jag tyckte att mönstret var fint. Och så mycket roligare än en slät eller ribbstickad strumpa, för de är väl de alternativen som oftast finns när det gäller benkläder i bomull?
Huruvida mönstret skulle försämra förmågan att hålla värmen vet jag inte. Jag tycker att de varit varma nog när jag har burit dem. Å andra sidan har jag inte upplevt några minusgrader än den här säsongen. För den riktigt frusna finns alltid alternativet att bära ett par andra strumpbyxor under..
Jag kan i alla fall varmt (hah!) rekommendera strumpbyxan Ada!In English: Cotton mix tights named Ada from Gina Tricot. One of few tights in cotton that actually stays in shape all day! I'm impressed by that. Comfortable waist, warm and a sweet pattern. A good purchase!

6 kommentarer:

 1. Strømpebukser i bomull er ikke min favoritt;-)
  Holder meg til nylon i div. denier:o) Det var et stilig bilde du hadde fått til, det øverste;-)

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer med strömpebukser.

  SvaraRadera
 3. Strømpebukser: Du kanske känner igen stället där bilden är tagen? ;)

  LM: Jag instämmer med er båda! :)

  SvaraRadera
 4. Hmmmm....må tenke litt, men er det utenfor Bislett? Kan ikke akkurat si jeg er godt kjent der. Eller er jeg på villspor?? :o)

  SvaraRadera
 5. Strømpebukser: Oslo var det inte i, Trondheim är rätt stad. :)

  SvaraRadera
 6. Ja, jeg satt og titta på et program på NRK som heter "Norske atraksjoner", der så jeg statuen:o) Er av en vi bare kaller Hjallis;-)

  SvaraRadera