torsdag 23 december 2010

Midnatt råder..

.. lite senare idag. Nu har jag återigen varit dålig på att uppdatera bloggen och det vill jag med rätta skylla på rådande väder!
Jag jobbar inom transportbranschen och det här snöeländet har inneburit lååånga arbetspass - den senaste veckan känns det bara som att jag har varit inom hemmet och vänt. Snön gör inte mycket för strumpbärandet heller. Det är långkalsonger som gäller för mig nu, då det nästan är mer regel än undantag att man fastnar med fordonet någonstans ute i snön och/eller måste pulsa genom drivor av snö.
Men om man nu tvunget vill bära strumpbyxor i det här vädret så rekommenderar jag er varmt att införskaffa benvärmare! De jag tänker visa upp här till exempel.Både benvärmarna och strumpbyxorna som visas här är från Vogue. Båda två är i nyansen "Midnight". Jag tycker förvisso att det inte alls är samma nyans, men nåja.
Om vi börjar med strumpbyxorna så är de från Vogues Colore-serie och i 40 denier. Storlekarna är 3-i-1 åt gången, d v s de finns i 36 - 40, 40 - 44 samt 44 - 48. Jag är i mittenstorleken av en sådan och på mig satt plagget ypperligt. Bra elasticitet och passform, och i behagligt material. Jag betalade 80 kr för dessa.

Benvärmarna är otroligt gosiga och varma! När jag var inne på min lokala strumpbyxaffär för att köpa ett par till fick jag frågan av expediten om de inte satt lite för tight, då de är ribbstickade längs med benen. Något sådant har jag inte alls upplevt. Mina vader kanske inte är jättestora, men de är åtminstone större än normen för kvinnors vader. Det märker jag varje gång jag har en förhoppning om att kunna köpa stövlar. Om jag provar 20 st stövlar så kan jag få på ett par av dessa. Det är så pass illa. Men benvärmarna sitter på plats på mig utan att för den skull minska på bekvämligheten. De kostade 100 kr. Full pott för dem alltså!

Benvärmare är förvisso inte så snyggt, men jag tycker att man allt får ha överseende med sådant när det är vargavinter!

Här nedan ser ni en bild på strumpbyxornas nyans i dagsljus.In english: Due to snowy weather in Sweden (and the rest of Europe?) I'm wearing long johns most of the time instead of nylons. But if you want to wear hosiery this time of year, I highly recommend leg warmers. Both tights and leg warmers here are from Vogue, in the shade Midnight.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  God jul och God fortsättning!
  Vogue Colore-serie är en riktig höjdare, bra strumpbyxor. Synd att de inte används så mycket som man skulle vilja se. Om du fryser om benen, prova Vogue Bomullsstrumpbyxa. Kanonfina.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Sorry for the english. Du kan svara på svenska om du vill. I just started www.nordicnylon.com which is for discussing trendy use of nylon up here in the cold north.
  You certainly have an eye for trends so maybe ou would like to visit?

  SvaraRadera
 3. Strumpbyxverkstan: Det samma, det samma! Hoppas du haft en lugnare jul än jag. Jag får i och för sig hålla helg nu till helgen. Ska bli väldigt skönt!
  Det här var faktiskt mitt första par ur den serien, men det lär ju bli fler. Många roliga färger att variera mellan och bra kvalitet. Speciellt mycket dyrare än en strumpbyxa från klädkedjorna är de inte heller, kanske en 10:a eller 20:a.
  Som av en händelse bar jag en bomullsstrumpbyxa från Vogue häromdagen. Jag ska bara ta tag i att skriva om den också. :)

  Anonym: Hello! I've only seen American nylon forums before, so it sounds interesting. I'll check it out!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Great! Welcome to Nordic Nylon! If you make a few posts I will see to it that you get some strumpbyxor as thanks. =)

  The Nordic Nylon team

  SvaraRadera