onsdag 15 december 2010

Bärnsten

Här är ett par feststrumpbyxor som är underbart läckra. Och lika mycket som är läckra så var de usla till kvaliteten, tyvärr..



Att de inte skulle vara tiptop hade jag mina föraningar om, då jag tidigare har haft en röd syster till dem, och de fick revor rätt omgående. Dessa höll något bättre, jag fick maskor (på flera ställen) först när jag skulle dra upp dem en andra gång efter ett besök på damrummet. Det var ingen obarmhärtig behandling jag utsatte dem för, men ändå sade det ritsch..



Här ovan syns en av maskorna, hjälpligt stoppad med nagellack, på knäet.
Jag köpte dessa strumpbyxor på H&M förra december och även om de fanns kvart i sortimentet så skulle jag alltså inte rekommendera dem. Enligt förpackningen så är de i 40 denier och materialet är i 82 % polyamid, 10 % elastan och 8 % metalliserad fiber. Jag kliar mig lite i huvudet och undrar om det är den där metallfibern som gör dem så ömtåliga? Men det är ju också den som gör de så övernaturligt glittriga.



Alla bilder i det här inlägget är tagna med blixt för att glittret verkligen ska komma fram. Det är verkligen fantastiskt fint. Metalliskt brunt, inte brons men kanske mer som bärnsten. Det sprakar och gnistrar. Nästan lite så att jag får andnöd..
Men vad gör det att man har världens festfinaste ben när ändå strumpbyxorna går sönder innan kvällen knappt har hunnit börja? För 80 kr borde man kunna förvänta sig mer.
Nu är jag på jakt efter likadana strumpor som dessa, med kravet att de faktiskt ska hålla för ett par gångers användning, minst. Om någon av er läsare hittar liknande så tipsa mig gärna! Jag vill nämligen glittra i natten! :D



In english: Tights from H&M in a sparkly amber tint. Amazing to look at and so festive. But in a horrible quality - they broke almost immediatly when I wore them. I'm looking for similar tights now with better quality..

10 kommentarer:

  1. Jätteläckra strumpbyxor, som en guldgloria omkring benen. Synd på kvaliteten.
    Vet att det fanns en strumpbyxa som hette "Pomo d´Oro" förr, dom hade en glittrande modell. Fina bilder.

    SvaraRadera
  2. Kolla in Cubus. Dom har en strumpbyxa som heter Lucido Tights i 70 den. Kostar 79 spänn.
    Har dock bara sett dom i silver/steel och rött.
    Jag har dom när jag springer för att få reflexiga ben i vintermörktet. Kvaliteten är hyfsad och än har jag inte pajat dom.
    Kolla in en bild här där jag har dom på mig:
    http://www.flickr.com/photos/manylon/5184850301/

    För något år sedan fanns det några bronsfärgade på Ica Kvantum/Maxi av märket MyWear som var ganska opaka men lite glittriga.

    //Manylon

    SvaraRadera
  3. Strumpbyxverkstan: Gloria var en träffsäker beskrivning! Hittade tyvärr inget när jag googlade på Pomo d'Oro. Men, men.. jakten går vidare!

    Manylon: Ja, jäklar! Där kan vi snacka om reflexstrumpor!
    Jag ska ta mig en titt när jag kommer nära ett Cubus eller ICA Maxi. Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  4. Det var så lite så. ;-) Cubusstrumpbyxan är inte jättereflexig men det duger.
    Jag har en strumpa från Vouge som heter Trianon, en vitsilveraktig färg. De är endast i 15 den men om jag har dom över ett par svarta strumpbyxor blir effekten grym.

    http://www.flickr.com/photos/manylon/4935794536/

    Blixten gör i och för sig att det blir bättre än i "verkligheten".

    Strumpbyxor är helcoolt och ett grymt bra plagg för en man. Eller hur? ;-)

    //Manylon

    SvaraRadera
  5. Manylon: Har de strumporna i en silvernyans är ju chansen större att det kommer fler nyanser. ;)
    Men absolut! Eftersom jag själv tycker att strumpbyxor är otroligt bekvämt så tror jag knappast att bekvämligheten ändras p g a vilket kön bäraren har. Det är ju ett väldigt formbart plagg och verkligen inte av något styvt tyg. Som jeans. Hehe. Jag hade kreverat om jag hade "tvingats" gå i jeans dagligen.. :D

    SvaraRadera
  6. Kan mycket väl hända men för tillfället har jag endast sett röd och silver/steel.
    En av expediterna sa att hon hade de röda men tyckte de var lite för glittriga för vardagsbruk.
    Jag tror fler killar skulle använda strumpbyxor om de bara vågade prova men det är fortfarande så laddat som ett kvinnligt plagg att många fegar ut.
    Strumpbyxor är otroligt bekväma och användbara bara man köper hyfsad kvalitet. De passar perfekt i stället för långkalsonger men även som jag använder dom till shorts.
    Klart att inte alla gillar min stil men det skiter jag i :-) Jag gillar ju inte alla stilar heller.

    //Manylon

    SvaraRadera
  7. Manylon: Hehe, det hade varit rätt kul att se en julgransglittrande expedit faktiskt.. Fast då är frågan vad hon skulle dra till med på fest istället.
    Jo, det "är" ju ett kvinnligt plagg. Men om man tänker på det som en annan variant av långkalsonger - många använder ju strumpbyxor just för värmens skull, och långkalsonger sitter ju också tight om - så blir det inte lika laddat.
    Stay ups och höfthållarstrumpor är dock för mig ett rent kvinnligt plagg. Boxerkalsonger och höfthållare med tillhörande strumpor till känns inte i mina ögon så gjutet. ;) Men det är ju min personliga åsikt. Det finns ju som bekant något för alla!

    SvaraRadera
  8. Ber om ursäkt för kommentar i ett äldre inlägg, men jag kan inte motstå riktigt. En stor skillnad på långkalsong och strumpbyxa tycker jag är att långkalsongen hellre kopplar greppet om byxorna som man alltid har över, och att strumpbyxorna faktiskt kopplar greppet om benen. Och det blir mer komfortabelt, enligt mig. I alla fall när det gäller mer ordinära typer av långkalsonger.
    När det gäller just strumpbyxor så kan det vara skapligt vettigt för män, när det mesta stämmer. (Det blir väl inte riktigt samma urval där.) Glittriga strumpbyxor har jag för egen del svårt att se på något annat än kvinnor. Signalerna blir så obarmhärtigt otvetydiga där, för min del. Jag säger inte att det är för evigt dock, våra barn, eller barnbarn kanske kommer att skutta omkring i glittriga strumpbyxor dagarna lång, som vuxna, oavsett kön.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, din reflektion om vad långkalsong respektive strumpbyxa greppar stämmer faktiskt. Hah! Så långt har aldrig jag tänkt.
      Men det kan bli intressant och se hur gränserna luckras upp i framtiden. Strumpbyxor som signalerar kvinnlighet, likt de ovan, är det väl mest män som klär sig väldigt subkulturellt som kan "komma undan med" i dagsläget.

      Radera
    2. Kul, att du gillar min tankegång, och tankegånger som dessa kanske skyms av väldigt förenklade uppfattningar om strumpbyxor. Ibland kanske missuppfattningar rent av...

      Radera