onsdag 8 november 2017

Everyday is Halloween

De ultimata strumporna till Halloweenutstyrslar tycks vara de i nät, om man ska gå efter annonsering. Eller såklart med något spooky motiv, eller gärna i kombination. Det blev också mitt val till min fräcka Ben Cooper/Vixen-kjol, och voilà, uppklädd för en dag på stan! 


Jag har på mig ett par stay ups från Calzedonia, som med största sannolikhet är köpta från då jag upptäckte märket, 2012/2013 ungefär. Det drar jag från slutsatsen då de är i storleken 1/2, och jag har med tiden lärt mig att jag ska ha 3/4 i märkets plagg. Stay upsen är kortare än vad jag själv känner mig bekväm i, men tillsammans med knälånga swingkjolar så går det alldeles utmärkt. En kjol med mycket tyg ska inte behöva ge några glipor av strumpkanterna om man nu inte tvunget vill..

Vi har en tygbotten som kan beskrivas som tyll, och ovanpå har vi vad som på håll kan te sig som oregelbundna cirklar men faktiskt är blommor. Vi har också detaljen med söm baktill (eller på det håll du nu skulle vilja placera dessa stay ups) som ger det lilla extra. Dock får sömmen ett minuspoäng då den är sydd från mitten framtill på foten. För de med mittentår som är längst av tårna kanske detta fungerar bra, men jag hade föredragit en vanlig tåförstärkning som sömmen hade börjat från.

Stay upsen kostade 13 € vid inköp och med tanke på att jag har fel storlek så är det kanske lite dyrt.. Fast jag gillar utseendet på dem och med några swingkjolar i garderoben så kommer de ändå till sin användning.


In English: Net tights and Halloween seems like hand in gloves. This is my own version of it: an older pair of hold ups from Calzedonia, with flower patterns on a tulle background and back seams, together with my Ben Cooper skirt from Vixen. Feeling festive!

3 kommentarer:

 1. How many tights do you own???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, it's some years since my last inventory and I think I gave up before I reached 300 or so..
   That number is possibly accurate now, with about 100 pairs in my drawer with never used nylons.
   Maybe I should do some sorting again, but it was so tiring last time, so I would need a special day for this.. :D

   Radera
 2. Ihanat ballerinat :)

  SvaraRadera