fredag 21 mars 2014

City

Lockar en storstadsresa? I brist på tid och pengar går det att improvisera lite med strumpbyxan "City" från Miss Oroblu. På 30 denier-tyg är det ett tryckt motiv av skyskrapor mot en mörkblå natthimmel, komplett med fullmåne. Det var givet att jag hade svårt att motstå detta, när jag såg dem till försäljning för några år sedan.


De har en ganska annorlunda look, inte sant? ;)
Jag tycker att det är lite tråkigt att de valde ett så pass tunt tyg för att trycka motivet på, det hade blivit mycket snyggare om det var på en opaque botten. Att döma av bilden på förpackningen så tror man också att så är fallet, modellens strumpbyxor ser ut att vara av det dubbla denier-talet i alla fall. Men det är det enda jag har att klaga på gällande strumpbyxan. Tyget verkar rätt starkt  - visserligen har jag använt dessa sparsamt och med försiktighet eftersom jag skulle bli extra ledsen om jag har sönder ett så unikt plagg.


Passformen är bra trots att det är en dubbel-, eller rentav trippelstorlek.
Hur högt upp går den högsta skyskrapan, den som är på utsidan av mitt vänsterben, undrar ni kanske? Den slutar ungefär vid månens överkant.


Minns tyvärr ej priset, men det borde ha legat på 100 - 150 kr ungefär. Som sagt är dessa några år gamla, så det är nog svårt att få tag i dem. Jag har sett liknande strumpbyxor på nätet, men då har det varit att det är skyskrapssiluetter som är invävda i tyget, alltså att underdelen av plagget med skyskrapan är av tjockare tyg, och låren täcks av tunnare. Dessutom har det alltid varit helsvarta strumpbyxor. Så jag föredrar de här i färg och med detaljer alla gånger om!


In English: City tights from Miss Oroblu. I think the pattern would look better on a thicker textile than this made of 30 denier yarn, but I love it anyway. It's such a fun and unique look!

2 kommentarer:

 1. Denne var litt spesiell, men også ei fin strømpebukse;)
  Den marin-bunnfagren kommer mer til sin rett på dine ben, mot det den gjør på modellen på pakka. Der har den en farge som ikke er helt naturlig for "marine". Du må ta godt vare på denne, siden den ikke finnes mer i Oroblu's sortiment;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den blå färgen är klart snyggare mörk! Fast det svarta hade gärna fått vara lika svart som på modellens ben.
   Nåja, den ska vårdas ömt hur som helst!

   Radera