onsdag 19 mars 2014

Cabernet

Låt oss piggas upp av glitter! Varmt glitter dessutom, både till färgton och gällande strumpbyxans egenskaper. Det här är nämligen inte en nylonis, utan saluförs som cotton/lurex tights från märket Bonnie Doon. Bomullen uppgår till 60 %, lurex 12 % och resten är 25 % polyamid och 3 % elastan. Som ni säkert förstår så är det här ett tjockt tyg, men ypperligt om man önskar vara (fest)fin i ett kallt klimat.


Färgen heter Cabernet och är tegelstensröd översållad med guldglitter. Trots detta har jag faktiskt främst använt dessa som vardagsstrumpor och detta utan att ögonbryn har höjts. De är alltså inte så uppseendeväckande som man kanske skulle kunna tro.
Hur håller de passformen då, men sin stora andel bomull, undrar ni förståss? Jodå, faktiskt väldigt väl. När dagarna kommit mot sitt slut så har jag fortfarande inga hängande knän eller andra säckiga utbuktningar. Efter många timmars användning så blir tyget bara något slappare vid knäna men det är inget som är förfulande eller irriterande. Passformen i övrigt är också god. Tummen upp alltså!

De kostade 23 €, vilket förvisso är det ganska högt pris, men nu räknar jag med att dessa kommer att hålla i en evighet. Tyget kommer ju i alla fall inte att gå sönder av kardborrar eller andra små irriterande detaljer som ofta har sönder vanligt nylon.


In English: Cabernet coloured cotton/lurex tights from Boonie Doon. Still good fitting after a day's use and warm enough for partying in wintertime. Thumbs up!

9 kommentarer:

 1. Riktig snyggt! Snyggt att de matchade klackarna dessutom ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, man får ju tänka på att ta på sig rätt skor för fotografering när det var en sån här fullträff!

   Radera
 2. Var det planerat redan när du köpte dom eller märkte du en dag bara att typ "oj kolla vilken match!" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, strumpbyxorna köpte jag först innan jag ens hade hittat skorna. Hade egentligen tagit andra bilder, men när jag fick hem skorna så insåg jag att här var den perfekta matchen.

   Radera
 3. Jag får väl stämma in med ett "vissel!" ;-)

  SvaraRadera
 4. Aha, snyggt iaf. Vad är historien bakom dina tatueringar? Såg ut som klassiska sjömanstatueringar först. :)

  Jag håller just på att skissa på mina första, så ja blev lite nyfiken bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, men visst är de inspirerade av old school-stilen, det är hela tanken. :)

   Radera
  2. Jaja kul. Tänkte börja samla på mig lite sjömanstatueringar som en kul grej. Måste ju dock göra mig förtjänt av sjömansprickarna också. Lättare sagt än gjort, men känns som ett måste i så fall :)

   Radera