måndag 15 april 2013

Warm Up 60

Kvällens inlägg tillägnas en av vinterns och vårvinterns följeslagare: Kunerts Warm Up 60. Eftersom de saluförs som att de ska vara extra värmande för sina 60 denier så blev testturen en dag då temperaturen låg runt 0-gradigt och snålblåsten ven. Det är även den dag som de grå bilderna togs.
Mitt första omdöme? Burr! Där benen inte täcktes av stövlar frös jag. Inte tillräckligt tjockt för det vädret, bevisligen..


Men de visade sig ha en angenäm liten detalj, och inte så liten heller. Nämligen förstärkta fotsulor! Själva fötterna hade det rätt varmt och gosigt tack vare detta. Kunert anger att sulan är gjord i en speciell aktivt värmande "warm fiber plus". Hur nu en fiber kan vara aktiv är ingenting jag förstår, men den här sulan hade jag gärna sett på fler strumpbyxor som man bär under vinterhalvåret!


Det där med varma fibrer ska finnas i resten av strumpbyxan också, enligt informationen på förpackningen, men jag känner ingen större skillnad där mot andra strumpbyxor. Tyget är lite tunt jämfört med de flesta andra i 60 denier, men det har gjort den passande för ett visst ändamål! Jag har burit den ovanpå mina tunna stödstrumpbyxor (varav de flesta är stickade i 70 denier garn, men tyget är tunt som en "normal" 20 denier..) på arbetet. Två tunnare strumpbyxor ovanpå varandra utan att det känns bylsigt, och så får jag alldeles lagom med värme. Perfekt!


Jag har använt den åtminstone 10-talet gånger och den ser fortfarande ut som ny, så jag är nöjd med hållbarheten. Storleken är bra och den sitter där den ska.
Den kostar omkring 100 kr i de webshopar jag brukar handla från. När jag beställde den fick jag ett erbjudande om köp 2 st och betala ett lägre styckpris. Så det andra paret prackade jag på en vän, som väl skulle kunna klassas som en "vanlig strumpbyxeanvändare". Med andra ord så bär hon oftare byxor än kjol och strumpbyxor kommer kanske oftast till användning när det vankas fest. Här är hennes omdöme, ordagrant:

"Strumporna är för övrigt mycket bra. Inte särskilt varma men lite varmare än mina andra vanliga. Jag gillar både storleken, glansmängden och "genomskinligheten". Bra grej. Vilken utförlig recension va ;)"

In English: Kunert's Warm Up 60 tights. I love the sole! Warm feet? Oh yes! But the fabric for the rest of the legs is nothing extraordinary, so for cold days this product works best over another pair of tights.
Lasts very long, I've used it 10 times or more, and it still looks new.

2 kommentarer:

  1. Både snyggt och intressant, speciellt fotsulans konstruktion och design.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fotsulan var verkligen en hit!

      Radera