onsdag 17 april 2013

Apelsin

Nu tycks väl ändå våren ha kommit för att stanna? Men för bara ett litet tag sedan så tvivlade jag starkt. Jag försökte faktiskt sätta fart på våren genom att helt sonika bestämma mig för att "nu ÄR det vår!" och dra på mig ett par apelsingula strumpbyxor som skulle skina ikapp med solskenet.. som eh, fattades dagen då bilderna togs. Istället hittade jag fullt med snö i en park och det blev inte alls den effekten jag hade hoppats på. ;)


Strumpbyxan är från Lindex, en 60 denier, som jag köpt nu i år för 70 kr. Mjuk och trevlig på alla sätt och vis, en typisk bra Lindex-strumpa. Dock så var den faktiskt i kallaste laget för långpromenader vid fotograferingstillfället, men jag kunde ju ha valt ett par varmare skor förståss!


Det jag älskar med den här, förutom det mjuka tyget, är kulören. Gult som drar åt orange.. i solens strålar så riktigt sprakar det om färgen. För mig som älskar citrusfrukter både till smak och doft så är den helt ljuvlig - eftersom jag associerar till en mogen apelsin. Uppiggande, delikat och full av vitaminer!
Den här kommer jag definitivt att använda mer nu i vår!


In English: The calender said "spring" so I decided it was spring outside! And what could be better than these orange yellow tights from Lindex? I love the colour, especially when it glows in the sunshine..

9 kommentarer:

 1. Kul att se någon som utnyttjar strumpbyxans potential när det gäller färger. Fantastiskt snyggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så det hela började delvis, med samlandet. En chans att smyga in regnbågens alla färger i garderoben.

   Radera
 2. Den där kulören föll jag också för, och har burit med stor förtjusning.

  Jag har en fundering, som jag hoppas att du kan hjälpa mig med. Efter att ha gått igenom mitt strumpbyxlager så känner jag att jag saknar både det ena och det andra, varav en del ser ut att finnas i Pamela Mann-sortimentet. Nu är det som så, att jag fick barn i januari, och kroppsform och vikt är inte vad den har varit. Tror du att one size-strumpbyxorna kan funka på mig, som är 173 cm lång och numera väger ca 75 kg (och har upptäckt att jag bör ha minst strl 40/42 på strumpbyxor för att de ska vara bekväma)? Hoppas inte frågan blev för rörig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag återkommer med svar!

   Radera
  2. Härligt, jag väntar med spänning!

   Radera
  3. Oh jösses, vad tiden helt sprang ifrån mig. Ledsen för att det dröjde såhär pass länge på svar!
   Och jag vet inte om det blir ett klokare svar, ärligt talat.
   När jag gick genom samlingen så insåg jag att jag faktiskt bara har ett par (vad jag vet) som är märkta just Pamela Mann - och de har jag visat på bloggen.
   Dock så har jag noterat att både de strumpbyxor som säljs under ASOS egen märkning samt Flirt fashion har exakta kopior som Pamela Manns, och jag är ganska säker på att det är samma fabrik som pumpar ut produkterna och sen säljs de under olika namn bara. Då har jag genast lite fler strumpor att jämföra mellan.
   Tyvärr varierar dessa one sizes rätt rejält..

   Frågan är förståss hur din vikt på kroppen är placerad.. för när du anger längd och vikt tycker jag att det låter proportionerligt. Det största problemet tror jag är om kilona sitter runt magen, eftersom jag har noterat att midjeresåren varit i tightaste laget för mig på en del av Mann/ASOS/Flirt-strumporna.
   Är du mer fyllig om stuss och lår tror jag inte att det är några större problem, jag har nog bara noterat ett bottennapp där rumpa och lår var problem för mig. (som jämförelse brukar jag dra storlek 36 upptill och 38 nedtill)
   Längdmässigt bör du vara perfekt i alla fall. :)

   Men har du möjlighet att "prova" dig fram och kanske bara köpa en strumpbyxa åt gången? Eftersom jag tycker att dessa one size faktiskt varierar så mycket speciellt gällande midjedelen (och den är nästan viktigast, skär det in så kvittar det hur snygg strumpan är i övrigt..) så skulle inte ens jag shoppa loss på jättemånga samtidigt, även fastän jag är lite mindre.

   Fast när jag nu kollar i en av webshoparna jag brukar handla från så anger Pamela Mann sin one size som "UK dress size 10 - 16" och UK 16 ska ju motsvara en svensk 42 åtminstone.
   Arghl, vad krångligt allt blev nu! :D
   Äh, kör på och prova, helt enkelt! Hoppas du hittar några snygga som passar bra! :)

   Radera
  4. Stort tack för ditt utförliga svar! Jag har inte funderat klart ännu, och nu känns det lite "fel" att köpa strumpbyxor för kallt väder, så det blir nog inget köp än på ett tag. Men jag uppskattar verkligen dina tips och råd, och håller dem i bakhuvudet. :)

   Radera
 3. Måste vara kul på "byn" när alla andra tjejer har svarta, *tummen upp*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog för att jag gillar svart, men det kan lätt bli lite trist också.

   Radera