torsdag 29 juli 2010

Strump-fail #2

Här är ett annat sorgligt exempel på när det går fel. Det här är ett par stay ups från Philippe Matignon, av den typen som nästan säljs till lösvikt i affärerna. Alltså, de ligger inte i någon inplastad förpackning utan hänger enkelt i en liten pappersbit och dinglar. Antar att det är märkets lågprisvaror och alla sådana strumpor är i one size. Att de är billigare än märkets inplastade strumpor förstår jag nu, men att de kan saluföras som one size övergår mitt förstånd! Vadan? Varsågod, ta en titt:



Vadå, det ser väl ut som ett par trevliga svarta stay ups kanske ni tänker. Men tänk en gång till i så fall. Noterar ni var spetskanten slutar? Precis. Det är där strumpan klämmer. Stay upsen är inte längre än såhär. Jag vill ha strumpor som går högt upp på låren, jag vill inte ha konstiga glipor mellan kjoltyg och strumpan. Åtminstone så vill jag kunna välja när och om jag vill ha det!

Som jag har skrivit innan är jag inte överdrivet lång, 168 cm. Min vikt håller sig inom det som kategoriseras som normalt enligt BMI-skalan. Jag tror därför inte att det är fel på mina ben här, utan på strumpan. Detta är ingen one size. Det är en knästrumpa med silikonrand.



Här ovan syns det som intresserade mig från början när jag köpte strumporna: det röda glittret som pryder spetskanten. Synd att produkten var så misslyckad, för jag gillade verkligen detaljerna med glittret. Nu är frågan om man vågar köpa fler strumpor av Philippe Matignons billigare. Har sett många fina, men om nu alla är lika korta så är det pengarna i sjön. För dessa stay ups blir det i alla fall soppåsen nästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar