lördag 22 april 2017

Yeti

Påsken har passerat och skidsäsongen för våren torde ha passerat också. Men idag bjuder jag på en liten outfit som jag bar för några veckor sedan, på plats på skidort. Jag kombinerade gammalt med nytt. Som strumpbyxa ser vi en 100 denier strumpbyxa från H&M i färgen Yellowish Pink, köpt för många år sedan, och knästrumporna heter Yeti Over-the-Calf, i färgen Glacier, och kommer ifrån Darn Tough Vermont.


Ja, visst är det Matterhorn i bakgrunden!

Strumpbyxan är trevlig med fin elasticitet (även om det kanske spelar in att det är en storlek större än jag normalt har från kedjan) och med en glansig finish och piggelin färg. Lite tråkigt att det är ovanligt med liknande färgklickar i H&M:s strumpsortiment numera.
Trots att tyget är i 100 denier så skulle jag inte säga att den är mitt förstahandsval vid sträng kyla, men den var mycket bra för vinterpromenad vid fototillfället då solen värmde på lite. En ganska lagom pjäs! Kostade 80 kr vid köptillfället.

Stjärnglansen tilldelas dock skidstrumporna här. Ja, de fungerar lika bra för hiking (eller vad vet jag, jag kan ju inte utförsåkning) så de kan vara en investering för alla som vill vara varma om fossingarna. De ska även vara svalkade sommartid, då de består till 61 % av mulesingfri merinoull. I övrigt så består de av 37 % nylon och 2 % Lycra-märkt spandex.

Jag som har större vader än vad som anses som normalt (köpa stövlar är ett helvete för mig) tycker att knästrumporna sitter bra på mig. Har du väldigt kraftiga vader kanske strumporna inte är det bästa för dig dock - de går att stretcha ut mer, men då stretchen är tight och kompressionsliknande så finns det helt klart en gräns.
Tjockleken på strumporna är medium, de är något tjockare än säg ett par bomullsstrumpor man kan handla på Lindex eller liknande. Så de tar inte stor plats i packningen..
Jag har som sagt Glacier-färgkombinationen, men de finns även i lime. Jag tycker dock att den lilla skidliften och bergen kommer till sitt bästa i min vit/blå-kombination. Kostar 23 $ och har även en livstidsgaranti.


In English: Even thought I can't ski downhill, I still can be stylish for winter hiking. Here, an old pair of 100 denier "Yellowish pink" coloured tights from H&M together with Yeti Over-the-Calf socks from Darn Tough Vermont. They consist of 61 % mulesing-free merino wool and are warm but still rather thin, and have a tight and supportive fit.

6 kommentarer:

 1. Snygg kombination. Jag gillade den gul-rosa färgklicken på benen. Är det inte ganska ovanligt med kjol på skidorter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske det är, åtminstone skidåkarna har ju byxor. Men där jag vistades var det gott om andra turister som inte heller åkte skidor utan beundrade vyerna (och tog massor av bilder på sig), så det var ingen som vrålstirrade på mig.

   Radera
 2. Bra att du livar upp bergen med lite färg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg ju en hel del fräcka och färgglada skiddräkter också!

   Radera
 3. Snygg röd färg på strumporna.
  Klär dina ben ,süper snyggt!!
  H//HU

  SvaraRadera