tisdag 31 maj 2016

Kiss me deadly

För ett tag sedan så satt jag och en vän och surfade bland lingerie- och strumpsidor, och jag agerade som något av en expert i strumpdjungeln åt henne. Vi kom in på höfthållarstrumpor och huruvida jag brukar använda det. Nä, sa jag, det blir inte så ofta eftersom jag så sällan är i finare sammanhang där det liksom passar. Efteråt så kom jag att fundera på det där och bestämde mig för att strunta i brist på finare tillfällen och faktiskt försöka använda höfthållare lite mer. Följden blev att jag tog ett par strumpor från Kiss me Deadly på en söndagspromenad.


Yes, här snackar vi blått! Tyvärr så har märket bara neutrala färger i sortimentet på sin hemsida just nu, men det är möjligt att färgglada alternativ kommer tillbaka. Det här är i alla fall det som de kallar för Opaque stocking, och är tillverkad i UK i 97 % nylon och 3 % elastan. Denier är inte utmärkt på förpackningen, men det är en lite tjockare strumpa och omkring en 40 denier känns rimligt.


Strumporna finns i två storlekar, en S/M som rekommenderas för personer upp till 165 cm, och en M/L för 165 - 180 cm. Jag har då den större storleken. De sitter bra på mig, men jag tror inte att man ska vara alltför kraftig om benen för att dessa ska sitta bra. Möjligen får kanske kurvigare personer räkna med att bära dem närmare knäna än vad jag själv föredrar att göra.
Finishen på tyget är matt, även om det blänker till i solljuset. Jag gillar att strumpkanten är enkel, då det liksom passar bra till mer alldagliga användningsområden. De har ingen tåförstärkning, men det gör inget då tyget är stabilt i sig självt.
Priset för märkets strumpor ligger i dagsläget på 10 £.
Jag avslutar inlägget med en bonusbild på ett får.. ;)


In English: Blue opaque stockings from Kiss me Deadly. Sturdy fabric and overall nice, although I'm not sure how the M/L size will fit more curvy legs. 


3 kommentarer:

 1. Hej! strumporna ser ut att sitta uppe väldigt fint.
  Vad använder du för höfthållare?
  /JoL

  SvaraRadera
  Svar
  1. De höfthållare jag har kommer från samma märke som strumporna. Just den som jag har när bilderna togs (en ganska enkel design med 6 spännen) verkar inte finnas tillgänglig på hemsidan just nu, men höfthållaren i länken nedan har jag i 2 olika färger, och tycker den är trevlig.
   http://www.kissmedeadly.co.uk/shop/product/411/vargas-roll-on-girdle-in-black

   Den här från What Katie Did ser identisk ut med den som jag bär i inlägget.
   http://www.whatkatiedid.com/en_se/product/1133/black-satin-6-strap-suspender-belt

   Radera
 2. läcker nylonstrumpa

  SvaraRadera