fredag 8 maj 2015

Multi Squares

Saknas lämpligt tillfälle för att skina i bästa 60-talsstil i strumpbyxan Multi Squares från Emilio Cavallini, så duger de även gott för sport! Nu är dessa så tunna som 30 denier, men annars skulle jag knappast bli förvånad över att se mönstret på ett par uttalade sporttights.


Tyget består av 10 % elastan och resten polyamid och det är väldigt mjukt, behagligt samt elastiskt. Faktum är att kartongbiten som de är virade runt i förpackningen har en text som berättar om att avancerad teknik och "super premium" material har använts för att tillverka dem, varefter de har inspekterats noggrant för att kunna leva upp till mina förväntningar. Avslutningen lyder "Consider yourself extremely lucky to get your legs wrapped up in a pair of this caliber"!

Här var det ord och inga visor! Nästan så att jag blir lite förskräckt över att jag bara använt dem vid friluftsliv än så länge.
140 danska kronor känns som ett ganska billigt pris för dessa löften, och en så hög ribba hade känts mer rimlig för säg Wolfords strumpor som ofta kostar betydligt mer. Men lite kul att märket satsar på kvalitet. Nu har jag burit dessa alltför lite för att kunna säga hur länge de kommer att hålla, men som sagt så är tyget mycket fint och passformen känns bra också.


På tal om sport, så ser jag på Emilio Cavallinis hemsida att de har en så kallad "Cult Edition", nämligen en linje med strumpbyxor med mera för båda könen. Kan vara värt att kolla upp!

In English: 30 denier Multi Squares tights from Emilio Cavallini - works for both a 60's look and a sporty one. Very nice fabric, and the brand promises excellent quality inside the packaging.

4 kommentarer:

 1. Snygga. De ser ut att vara mer än 30 den i dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är rätt täckande. Det går på automatik för mitt huvud att hudfärgat är lika med tunn nylon så det blir lite överraskande när det är lite tjockare än så.

   Radera
 2. Utrolig fin strømpebukse det da:)
  Og den er jo slik at man bør slett ikke gjemme bort sine ben under lange kjoler;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, här är det verkligen ingen mening att dra på sig en maxikjol! :)

   Radera