fredag 17 januari 2014

Mother Russia

Spetsstrumpor till vintern, utan några andra strumpor, kan man verkligen hålla värmen i det? Givetvis, bara man väljer rätt.. och kanske även ser till att undvika extrem kyla förståss. Jag investerade i Trasparenzes strumpbyxor Russia förra vintern, vilka är i en ull/polyamid/elastan-blandning, där ullen står för hela 60 %. Mysigt värre!


Mönstret påminner väldigt mycket om ett par från Falke som ni sett tidigare, men även ett par från H&M. Ja, mönstret finns säkert att hitta lite här och var i olika varianter, men hos mig passar alla paren in eftersom de skiljer sig så markant i kvalitet och färg.
Färgen som jag bär här heter Sughero, det vill säga korkfärgat. Som synes är det inte min naturliga hudfärg, men jag tycker att det gör sig väl ändå. Blir en diskret men skön kontrast.


Storleken är bra för mig, och just denna strumpbyxa ska finnas tillgänglig även i maxi-storlek för de upp till 198 cm/90 kg. Om nu plagget finns att få tag på fortfarande, det vill säga.. Eftersom den tillhör förra vinterns kollektion. Minns inte vad jag kan ha betalat för den, men uppåt 200 kr eller kanske något över känns inte orimligt, just med tanke på andelen ull. Jag kanske ska tillägga att plagget inte tappar passformen under användning(!), vilket annars tycks vara obligatoriskt när det är för mycket bomull eller ull i materialmixen.
Men söker ni efter något vmysigt som passar såväl till vardags som till fest, och som håller stilen från morgon till kvällen, så kan jag varmt rekommendera Russia.


In English: Russia tights in 60 % wool from Trasparenze - this is how you can wear lace without other tights under in wintertime! Warm and elegant, and they keep fitting from morning to evening. A really good purchase.

3 kommentarer:

  1. Wow dom gillar jag. Tycker också det är riktigt snyggt med såna fast med hållare till. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det är nog svårt att hitta höfthållarstrumpor i ull.. :)

      Radera