torsdag 17 januari 2013

Sidopynt

När jag i juletider bar en glittrig röd festklänning så kände jag att glittrande eller blanka strumpor till den hade blivit för mycket. Alltså fick det bli matt finish. Men samtidigt kändes en matt och enfärgad strumpa tråkig. Och det fick inte vara för tunn heller, lite värme om benen tack!
En strumpbyxa från Lindex höst/vintersäsong kom väl till pass. Svart i 50 denier, matt, men med mönster på både in- och utsidor av benen.


De känns som ett par hederliga, bekväma Lindex-strumpbyxor. Har inget att anmärka på, alltså. Man kan ju tänka sig att mönstret, som är desto tunnare, kanske skulle vara mer känsligt för yttre faktorer, men det har klarat sig fint.

Lite lustigt är dock att Elbeo saluför exakt likadana strumpbyxor vid namn Mariella. Men å andra sidan har jag ju tidigare tagit upp det här med kopior i strumpvärlden. Så antagligen fungerar det väl som så att fabrikerna pysslar ihop en strumpdesign som de sedan säljer till olika märken. Fast att sälja samma design till två olika märken samtidigt känns rätt underligt. Har sett kopior mellan andra märken också i strumpshopparna i vinter. Vilket får en att fundera över priserna. Endera märket tar si i pris, det andra så. Denna strumpbyxa kostade i alla fall 100 kr, och jag tror att den reas ut i rätt många butiker nu.


In English: For a sparkly dress I chose 50 denier tights from Lindex, with a matte finish and pattern along the legs.

4 kommentarer:

 1. Ei lekker strømpebukse som passet bra til din røde kjole;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev rätt bra faktiskt! :D

   Radera
 2. Snyggt och jag gillar ju Lindex strumpor (hederliga & bekväma som du själv skrev).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som oftast får man bra saker därifrån.

   Radera