söndag 27 januari 2013

Love that lasts

När jag vid ett tillfälle stod och väntade på Napoli Centrale (att åka tåg i Italien handlar alltid om ett evigt väntande, har jag lärt mig) gjorde jag en lite noggrannare utforskning av stationen och fann till min stora lycka en strumpaffär! Calzedonia heter den, och det visade sig vara en butik av många. Kedjan finns på massor av orter i den italienska staten. Utöver det i ett flertalet länder, men såklart inte i Skandinavien. Innan upptäckten i Napoli så kände jag inte till Calzedonia överhuvudtaget, och nu är jag mäkta avundsjuk på alla som har en butik som tar strumpor på allvar i närheten!
Som ett barn i en godisbutik strosade jag in. Vad skulle jag köpa? Tja, att prova något ur bassortimentet kan ju alltid vara en god idé.
Det blev alltså en svart strumpbyxa som är semicoprente, det vill säga halv-opaque.


Denier är inte angivet på förpackningen, men den känns tjockare än en vanlig 40 denier från H&M eller Lindex, så troligen rör det sig om 50 eller 60 denier. En trevlig tjocklek som gör att man kan använda den längre in på vintersäsongen än en i 40.
Materialet består av nylon, elastan och bomull, och strumpbyxan är Lycra-märkt. Ja, den är mjuk och behaglig att bära. Storlekarna finns från 1 - 4 samt en XL, och man går efter en vikt/längd-tabell. Har inget att anmärka på gällande min storlek.

Hållbarheten upplever jag som bra, har i dagsläget haft den någonstans mellan 5 och 10 gånger tror jag, och jag har inte märkt några försämringar än så länge.
Priset ligger på 6 € och vad jag förstår så har kedjan ofta "köp 5 par betala för 4"-erbjudanden.

Positivt om plagget alltså. Däremot kan jag anmärka lite på (bristen på) service i min besökta butik. När jag var inne första gången så stod hela 3 stycken tjejer bakom disken och jag var den enda kunden. De var helt ointresserade av mig, frågade inte ens om jag ville ha någon hjälp, men var desto mer intresserade av att (vad jag gissar) sladdra med varandra. Ganska märkligt beteende.
Jag tycker förvisso att det är rätt skönt att få titta på varorna i lugn och ro, men ett "Ciao!" och en frågan om expediterna kan hjälpa en med något brukar väl vara kutym tycker jag..


In English: Discovered heaven in Napoli; the store Calzedonia, full of tights and socks! My first buy was this simple pair of black tights. Very nice quality and comfort, for the price of 6 €.


2 kommentarer:

 1. Skulle vært med deg og handle i den butikken du hadde kjøpte denne;)
  Er den varm denne også, som den forgående strømpebuksa? På denne som du viser et nærbilde er jo maskebildet omtrent som som på de fleste jeg bruker. Med litt tjukkere garn blir de jo litt sterkere også;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer förhoppningsvis att vara i närheten av en Calzedonia-butik om några månader. Längtar redan!
   Ja och nej på den frågan. Den är ju hyfsat varm, men det är ju inte tal om några 120 denier. Nu när det varit riktigt kallt så har jag använt denna över tunnare stödstrumpbyxor på jobbet, och det har gett perfekt värme. Stödstrumpan är stickad i 70 denier men ser ungefär ut som en 20 denier från Lindex eller liknande, om det kan ge en fingervisning. ;)

   Radera