torsdag 16 augusti 2012

Flores

Även om sommaren är de ljusa strumpornas bästa tid så behöver inte alla vara omönstrade. Som variation bjuder jag därför idag på lite blommor och blad från Sanpellegrino. Det är en 30 denier strumpbyxa vid namn Flores och färgen heter Deserto 2. Och visst går det att likna nyansen vid ljus ökensand...
Mina ben är faktiskt mörkare, men de lyser genom mönstret och helheten blir inte så kritvit som man kanske skulle kunna tro. Men är du ute efter att visa upp solbrända ben så är det helt fel strumpbyxa.


Mönstret består av rosor och dekorativa blad. Kanske inte så originellt, liknande finns hos dussintals märken. För den skull blir inte strumpbyxan sämre - den är feminin och går att kombinera med både festlig och mer vardaglig klädsel. Materialet är mjukt och trevligt, mönsterdelarna är lite bomullsliknande om ni förstår vad jag menar. Beståndsdelarna i tyget är dock polyamid och elastan.


Den finns tillgänglig i två storlekar, S/M och L/XL, där den förra motsvarar EU-storlekarna 36 - 40. Jag tycker att min passar alldeles utmärkt på mig. Bra längd, midjebredd och omfång. Sitter dessutom på plats under hela dagens aktiviteter. Frågan är förståss hur många användningar den står pall för, men jag förväntar mig ett antal gånger till.
Ingen tåförstärkning men däremot en byxdel, vilken (tack och lov!) inte gör speciellt mycket väsen av sig.


Jag tycker att det här är en rar liten strumpbyxa. Butikspris ligger på 160 kr. Tycker man att det är för saftigt så är det bara att leta vidare efter billigare alternativ.


In English: Deserto coloured Flores tights in 30 denier from Sanpellegrino. Not a unique pattern, but works for many occasions. Dress up for a party, or dress more casual for an everyday look. Whatever you choose, it will stay feminine and sweet!


11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, jag tycker att det funkade bra trots att det var så ljust!

   Radera
 2. Strømpebuksa tar seg veldig godt ut til sommerbruk, men det er nok fargen som gjør sitt. Solbrun(om det finns) hadde nok og vært fin, vil jeg tro;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag minns rätt så fanns det den här färgen och marinblå (eller möjligen svart) att välja på. Och på sommaren försöker jag njuta i ljusa färger. Tids nog kommer vintern igen!

   Radera
 3. Snygg strumpbyxa. Vilka storlekar motsvarar l/xl? Enligt min mening så är det en fest strumpa eftersom priset var 160 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska se.. det är en vikt/längd-tabell. Men från 70 kg och 170 cm och över upp till 85 och 175 cm rekommenderas som L/XL. Och till personer som är 175 cm eller längre oavsett vikt faktiskt.

   Radera
 4. Snygga! Ett par ljusa blommiga strumpbyxor kan inte bli fel under sommaren. :) Har dock aldrig hört talas om märket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag blir nog extra blomtokig såhär års. :)
   Har bara hittat märket på ett ställe i Sverige, på Sox i Malmö. På nätet har jag sett det i någon amerikansk(?) webbshop, men det är nog de enda två inköpsställena jag vet om.

   Radera
 5. Denna kommentar har egentligen inte med detta ämne. Jag har lyckats hitta en canadensisk strumpbyx blogg och tänkte bara dela med mig av den. Den heter fantasystockings.com Enligt min uppfattning är den helt klart ett besök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, jag har kikat på den idag! Jag gillar den, kul med en annan vinkel på "strumperiet". :)
   Tack för tipset!

   Radera