tisdag 7 augusti 2012

Crochet

Nu är det dags för en besvikelse igen, vilket såklart aldrig är kul. Men här rör det sig om ett par strumpbyxor som jag verkligen såg fram emot, designen på paketet var ju helt makalöst uppiggande! Det är House of Holland som har designat för Pretty Polly. Det är en limiterad strumpbyxa vid namn Crochet, vilket betyder virkning. Och det ser ju verkligen ut som virkade grytlappar!
Åh, vilken kul idé och vilket bra plagg att ta på sig en av de allra kallaste sommardagarna när jag inte vill ha tunna strumpor men samtidigt ha lite glada färger för att göra det somrigt. Men nä..
Låt oss först titta på förpackningen. Den är trots allt den stora behållningen i den här historien.


Bilden är solklar för mig. Det jag ska få inuti kartongen är en strumpbyxa med färgglatt grytlapps-mönster på en svart botten. På baksidan finns en text där det går att läsa hur designer Henry Holland har tänkt genom att mixa "opaque textures with printing techniques". Sedan finns det förståss en liten brasklapp också:
"Due to the bespoke nature of the printing techniques involved in making these amazing tights, you may see a slight variation as each pair is printed by hand."
En viss variation på grytlapparnas utseende hade jag kunnat stå ut med. Men grundproblemet ligger inte där. Det är att strumpbyxan är vit! Varför, varför, varför?
De har tryckt svart färg ovanpå det vita för att det ska se ut som en svart strumpbyxa - vilket den inte gör, för den svarta färgen är så kass att den är marinblå. Utvidgar man strumpbyxan, vilket man gör naturligt när man klär på sig den så lyser det vita igenom.


Strumpbyxan är möjligen snygg färgmässigt nere vid anklarna, för där är den inte direkt utstretchad. Å andra sidan finns det istället fula vita sömmar vid tårna som förfular det hela. Uppe vid låren är färgerna rena rama blasket. Skarvar i mönstret går längs med benen på både in- och utsida. Det här är helt hysteriskt dåligt, ärligt talat.


Ska jag säga något positivt om grytlapparna? Tja, materialet (93 % nylon och 7 % elastan) i sig är mjukt och trevligt. Storleken som är en "one size fits most" sitter väldigt bra på mig. De går efter en liten tabell med längd (152 - 178 cm), vikt (44 - 79 kg) samt höftmått (upp till 122 cm) och det vore underligt om jag inte fick plats i storleken då jag har både centimetrar och kilogram till godo.

Men tyvärr. Jag älskar verkligen design-idén, men det är för dåligt gjort. Speciellt för att motsvara priset av 15 £, vilket var den hiskeliga summa jag betalade för dem.
Trycket ser betydligt bättre ut i spegelbild taget med blixt än i verkligheten. På bilden nedan påminner de nästan om vad jag hoppades på..


In English: Limited edition tights named Crochet from House of Holland for Pretty Polly. I was really excited of the design idea, with crocheted potholders. But the printing is really bad.. The worst thing is that the bottom is white, not black like you imagine from the packaging. This is a real disappointment for me.

8 kommentarer:

 1. synd, det var en snygg strumpbyxa..

  SvaraRadera
 2. Litt artig på en måte, men den er som du skriver, ser ut som grytelapper;-) Hehe
  Selv hadde jeg nok ikke kjøpte en slik noen gang, selv kun for innebruk;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det här är ju en strumpbyxa som hade gjort sig rätt i rampljuset bland folk! Om den nu inte var så dålig..

   Radera
 3. "Åh, vad coola!" tänkte jag först när jag såg översta bilden (utseendet får mig snarare att tänka på ett lapptäcke än på mormorsrutor). Men sen läste jag din beskrivning och såg de andra bilderna. Tråkigt att de skulle vara så bleka! :( Jag hatar när man blir besviken, speciellt om de ska vara så dyra. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske tur att jag köpte dem för ett drygt år sen. Hade jag provat dem direkt efter inköpt hade jag nog blivit mer upprörd. Nu känns det mest "gjort är gjort" om de där 15 punden i sjön..

   Radera
 4. Dem var ganska snygga på förpackningens bild. Förmodligen har den bilden blivit fixad för att lura folk för att köpa. Modellen som har strumporna på förpackningen har ju väldigt smala ben, men det borde inte vara sådan skillnad färgmässigt på någon som har mer normal stora ben.

  SvaraRadera