tisdag 27 februari 2018

Ta-ta-ta-tartan

Åh, så lite snö på dessa bilder jämfört med monstervädret utanför husknuten! Nåja, jag är tryggt inomhus och slänger upp ett par tartanmönstrade strumpbyxor innan jag stoppar ned mig under täcket. Det här är Tartan Bright tights från Gipsy i grönt. Någon denier är ej angiven men tjockleken på tyget känns som en ganska vanlig 50 denier brukar göra. Alltså ingen strumpbyxa att ha utan förstärkningsplagg i sibirisk kyla, hehe..


Förutom i grönt så ska Gipsy ha tillverkat 4 andra färgvarianter, men just nu är det grönt, rött och beige som är i webshopen. Den röda färgen ser också poppig och tilltalande ut för mig.
Strumpbyxan är en one size som ska passa spannet 152 - 178 cm på höjden och 86 - 107 cm i höftmått. Mina mått är i mitten av dessa och storleken sitter bra på mig.
Jag upplever att tyget har en bra stretch så förhoppningsvis är det inga större problem för den som är större än jag. Likaså hoppas jag att det fungerar för den med mindre figur, men det är rätt svårt att sitta och gissa sig fram. Men komfortmässigt så blir det en tumme upp.

Strumpbyxan är kanske extra kul för oss som har en förkärlek för skotska tartanmönster, men nog fungerar mönstret även för den som bara vill ha "vanliga" rutor också. Priset ligger på 8,5 £.
En matchande sjal vore kanske nästa grej att investera i...


In English: Tartan Bright tights from Gipsy in Green. I have a soft spot for Scottish tartan patterns so I found these nice. They're available in some other colours, but the green and the red appeals most to me. Comfortable and the one size fits me very well.

2 kommentarer:

  1. Underbart snygga grön rutiga strumpbyxor. Gillar dessa skarpt, men tyvärr kommer inte mina ben att få prydas i gröna rutor från Gipsy eftersom jag är ca 1dm för lång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så tråkigt! Har för mig att jag sett något tips om att man kan klippa av foten på strumpbyxan vid sådana tillfällen - men då ska man dels uppskatta leggings och dels antar jag att man kanske behöver sy kanterna så att det håller?

      Radera