onsdag 21 februari 2018

Full Moon

Fullmåne eller bara stora prickar, själv tänker jag faktiskt mest på bikupor när jag ser mönstret på strumpbyxan Full Moon från Fiore. Men det är ett enkelt och stilrent mönster som gör att det är en gångbar strumpbyxa för många sammanhang.


Denna 40 denier-strumpbyxa kommer från kollektionen Catalana, som beskrivs såhär på Fiores hemsida: "The „Catalana” motionlessly blends in with the bark of trees, and when it flies, its wings look like floating leaves. Its coloration is evocative of velvety moss, intricate Spanish lace or patchwork embroidery in shades of black, brown, even navy or purple."
Väldigt drömskt.. och jag ångrar lite att jag inte klädde upp mig som modellerna. Nåväl, det finns ju tid och möjligheter för det. 


Enligt storlekstabellen är jag på gränsen mellan två storlekar och jag valde den större. Därför är komforten kanske lite "orättvist" bra, men det är faktiskt ett väldigt skönt plagg. Tyget, med 12 % elastan, är väldigt mjukt, mjukt som på ett gosigt sätt.
Det kan hända att trådarna inuti cirklarna, som ju påminner om nät, drar ihop sig lite vid påklädning eller användning. Genom att stretcha tyget så löses det problemet. 
Rekommenderat pris är 13 €, men de finns på rea för 5,5 € så det är bara att slå till. Det är i alla fall vad jag gjorde.


In English: 40 denier Full Moon tights from Fiore's Catalana collection. The patterns reminds me more of beehives though. Very soft fabric and comfortable fitting, together with usable for different occasions - they're a good bargain on sale right now.

2 kommentarer:

 1. Svårt att bestämma vad jag tycker om denna strumpbyxmodell. Svart är ju alltid snyggt. Jag upplever mönstret som mindre snyggt i närbild än på längre håll. Vad jag menar är att mönstret ser snyggare ut på förpackningens bild än på närbilderna. På närbilderna ser man den glesare stickningen i cirklarna, vilket jag inte tycker är så snyggt. På längre avstånd ser man inte detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår hur du menar :)
   En strumpbyxa främst för betraktarens ögon kanske?

   Radera