söndag 30 april 2017

March Winds & April Showers

Vem trodde att jag skulle hitta ett par bra stödstrumpbyxor i Vitryssland? Ja, med tanke på hur billiga strumpbyxorna var så tänkte jag att kompressionen kanske var ganska lätt. Även om förpackningen anger att det är graderat, från starkt vid anklarna till lätt ovanför knäna.. Men det här är en riktigt glad överraskning, Active Soft 40 från märket Conté.


Jag har använt dem en hel under vintern, och varit förvånad över att de hållit så väl trots att tyget är tunt. Men då det är stickat i 40 denier, även om den ser ut som en 20, kan nog förklara styrkan.
Själva kompressionen skulle jag vilja säga är på en mediumnivå, vill man ha kraftigare bör man leta efter "riktiga" kompressionsstrumpor som anger i mmHg. Men mina ben känns pigga och fräscha efter en dag i dessa, och det är jag nöjd med.


Strumpbyxan är tåförstärkt och den har även en "support top", vilket jag inte reflekterat över, mer än att byxdelen är bekväm och inte irriterar mig (jag som kan vara kinkig när det gäller byxdelar). Materialmixen består av 85 % polyamid och 15 % elastan.

På bilderna kombinerar jag strumpbyxan med Fox Over the Knee Socks från Socksmith, som förutom att de är väldigt söta även är värmande. 66 % bomull, 32 % nylon och 2 % spandex är det i dem. Det var lite av ett risktagande att köpa rävarna, eftersom over-knee-strumpor sällan sitter uppe på mina ben. Men peppar, peppar så sitter de här hyfsat väl faktiskt. Justeringar behövdes med jämna mellanrum men trots bra glid ovan på en nylonstrumpa så är de nog de bästa over-knee-strumpor jag burit.


Conté har egna butiker i Vitryssland, Ukraina samt Ryssland men går att få tag på i andra länder också. Den som söker finner, åtminstone en webbshop någonstans! Jag betalade knappt 4,5 vitryska rubel för dem vilket vid tillfället motsvarade ungefär 20 SEK. Löjligt prisvärt!
Rävstrumporna går loss på 18 $ och går att hitta på nätet.


In English: Due to my surprise, these Active Soft 40 tights from Belarusian brand Conté gives really good compression (on a medium level)! Knitted in 40 denier but with the look of 20, the fabric is strong and I have used them quite a lot this winter.
On the photos they are combined with Fox Over the Knee Socks from Socksmith, which are warm and stays up rather good (over the knees on me are usually horrible..).
Both items are well worth looking up!

2 kommentarer:

 1. Før jeg leste hva du har skrevet om strømpebuksa, og studert bildene, skjønte jeg ikke helt hva du hadde over ene kneet, og nede ved ankelen på et av bildene:P Men etter å lest, og studert litt til, så gikk det opp for meg hva du hadde på deg i tillegg til strømpebuksa;) De var jo freshe å ha på, og sikkert varmende i den noe kjølige luften vil jeg tro. For med kun strømpebukse ser det kaldt ut:) Brrr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, nä, bilder i miniformat är inte helt lätt.
   Det var en perfekt kombination då, men sen var det soligt ute. Framåt kvällen hade det få bli längre kjol eller tjockare strumpbyxor om jag skulle fortsätta promenera.

   Radera