måndag 24 april 2017

Keep hot! / Poczuj ciepło...

Våren tycks envist hålla sig borta (eller de arma vårblommorna ska dödas med minusgrader och frost) så det gör nog ingenting att jag skriver om ett par vinterstrumpbyxor idag.Strumpbyxan Keep Hot från polska märket Gatta köpte jag i julas och det hörs på namnet vad syftet är. Dock så är den inte så tjock som man skulle kunna tro, tyget är ganska tunt och smidigt. Tyvärr anges det inte någon denier på förpackningen, men i mitt förra inlägg gjorde jag en jämförelse mellan skidstrumporna och ett par vanliga bomullssockar från butikskedjorna - håll kvar den tanken och du har ett hum om hur tjocka de här är. Mina vinterbästisar från Calzedonia är betydligt kraftigare, men också varmare. Gattas strumpbyxa är tätare stickad, men att den dels är tunnare och dels saknar ull (53 % akryl, 25 % viskos, 18 % polyamid samt 4 % Lycra-elastan) kan vara förklaringen.
Däremot så har tyget en viss känsla av ull, det är liksom lite "fluffigt".
För höstdagar ger plagget perfekt värme i alla fall, men om vargavintern slår till skulle jag vilja kombinera med åtminstone benvärmare och sockar på fötterna.


Apropå fötter, det här det det som är underligt med strumpbyxan. Som ovan synes, hål för stortårna. Vid fototillfället hade jag haft på mig plagget i 2 h, och promenerat lite grann, men inget överdrivet. Jag har inte långa tånaglar och ej heller kan jag påstå att de är vassa, mina skor (på fotot nedan) erbjuder dessutom gott om plats för tårna. Det här blev jag rätt besviken på..
Men jag har använt strumpbyxan flitigt under vintern och när jag vänt på den så att hålen är under foten istället för ovanpå, så har jag inte fått nya hål på det intakta tyget. Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Lite konstigt är det.


Men överlag så är det en trevlig strumpbyxa även om den har sina brister. Välsittande storlek samt mjukt och mysigt tyg.  Den kostade 40 złoty vilket blir knappt 100 SEK, vilket ändå känns prisvärt. Nu är den dessutom nedsatt till 28 złoty på Gattas hemsida, men jag tror att de enbart sänder inom Polen. Men kanske ett tips för polska läsare, om jag har några? Hej på er i så fall!
Strumpbyxan tillhör Gattas bestsellers, så ett gäng nöjda kunder finns nog!


In English: Keep hot tights from the Polish brand Gatta - very cosy and suitable for autumn days. For cold winter days I find them unfortunately nog warm enough, and suggest combine them with leg warmers and warm socks. I got holes at my toes after only 2 hours of wearing, but have used them a lot after, and no more holes. A bit strange.. But overall, these tights are nice.

2 kommentarer:

 1. Hål i strumpan säkert någon typ av avluftning ��
  H//HU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, kanske passar bra för någon stackare med kraftig fotsvett.. ;)

   Radera