fredag 20 januari 2017

Gatti vernice

Låt oss blogga in det nya året med strumpbyxor som finns i butik nu. Eller bör finnas i alla fall, då jag köpt dem nu under vintern för 13 €. Det är ett par ganska tjocka strumpbyxor från Calzedonia, någonstans mellan 80 och 100 denier känns som en rimlig siffra för tyget. Och på tyget är det mönstrat med små kattansikten! Det är två varianter på dessa, den ena har hjärta där nosen sitter och den andra har en liten fluga under hakan. Mycket näpet!


Tryckets natur, som ser "påmålat" ut, gör att mönstret poppar. Och typen av tryck är både strumpbyxans styrka och svaghet. För samtidigt som det gulliga motivet blir tydligare så gör också trycket att tyget inte stretchas ut ordentligt. Tyget runtom katterna stretchas som normalt, men partiet som har tryck förblir ej uttänjt och benen blir liksom lite fult fläckiga.. Det är kanske inget som gemene man på gatan tänker på, men för en strumpkonnässör så är det irriterande, haha.


Strumpbyxan finns i dubbelstorlekar och jag har M/L här. Då jag inte ligger på maxad storlek L enligt Calzedonias tabell så tror jag att detta irritationsmoment kommer vara än mer synlig för någon som är L/maxar inom storleken. Jag skulle helt enkelt rekommendera att gå en storlek upp om man ej ligger på den lägre skalan för var storlek.


Annars så känns strumpbyxan helt okej. Går man med den på sig inomhus så får man nästan en sockiplastkänsla då kattmotiven gnuggas mot golvet. Det kvarstår även efter tvätt. Dock så har jag inte upplevt att strumpan suger åt sig smuts mer än någon annan strumpa, vilket jag trodde att den skulle göra.

In English: Tights from Calzedonia with cute little cat faces! Unfortunately, due to the pattern, the fabric doesn't stretch fully. The tights are available in double sizes, and if you're normally the larger size of the two, I would recommend sizing up if possible. 

4 kommentarer:

 1. God fortsättning! Jag är rätt så förtjust i just svarta strumpor. De passar ju både till vardag & fest. Det du nämnde om att tyget ej töjs ut vid trycket kunde jag inte direkt se på dina bilder, men jag tror dig och behöver inte några bildbevis. Det som drar ner mitt omdöme på din recension är att det är kattansikten. Jag ryser så fort jag ser en katt. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning själv!
   Åh, jag hoppas att du inte ryser för mycket av bloggen då! ;)

   Radera
 2. Jag håller med LM att svart är snyggaste färgen på nylonstrumpor , men katten på strumporna tycker jag var en rolig sak som jag tycker funkar bättre till vardags än fest.
  Men som vanligt är du bäst lillstrumpa!!
  Kramis//HU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket beröm! :-O :D
   Ja, strumpbyxan är kanske lite väl tjock för festsammanhang.. och påminner kanske lite om leggings också? Och där tvista de lärda, om leggings are pants eller inte, hehe.

   Radera