fredag 23 december 2016

Picking the grapes

Blutsgeschwister är ett tyskt modemärke som allt som oftast har lekfulla mönster på plaggen. Även om de främst gör "vanliga" kläder så har de även ett litet sortiment av strumpbyxor. Dessa, kallade Picking the grapes, köpte jag i vårvintras.


Strumpbyxan är gjort i 95 % nylon och resten elastan, och ska vara stickad i 70 denier. Den är dock inte alls lika kraftig i tyget som den normale 70 deniern, utan känns som 40 - 50 denier. Kanske inte den bästa strumpbyxan för vinterkyla, men på bilden ovan var temperaturen kring nollan, soligt men något rått och jag frös inte när jag gick omkring.


Det jag främst har att klaga på är att jag tycker att motivet och den gröna bakgrundsfärgen är något blekt. Jag tycker dock att det är skillnad på styrka i färgen från inomhusbilden från ett tidigare tillfälle och utomhusbilden. Frågan är om det är ljussättningen eller om det faktiskt har blekts i tvätten? Ser nu att det står att strumpbyxan ska handtvättas och dessutom vändas ut och in vid tvätt(!). Jag brukar ju köra maskintvätt på de allra flesta strumpor och har gjort så även här.
Nåja, vinrankorna syns ju fortfarande väl, men lite mer ompf! i färgen hade inte varit fel.


Strumpbyxorna fanns i två storlekar XS/S och M/L. En medium motsvarar en storlek 38, så det är tyvärr inget jättestort svängrum storleksmässigt. Men min större variant sitter bra och bekvämt på. Strumpan är fortfarande oskadd efter ett par användningar.
Jag betalade 15 € för strumpbyxan, men tror att fullpriset varit 22 €. Något som jag tycker är väl i överkant, även om motivet såklart gör den speciell (och vore perfekt för en vinkonnässör?!). Men den påminner väldigt mycket om den typen av strumpbyxor som t ex Pamela Mann har, och där är prislappen en hundring lägre än fullpris här.


In English: Except from regular clothing, Blutsgeschwister also have a small range of hosiery. I bought these tights called Picking the grapes last winter. I wish the colours would stand out a bit more, but the pattern is fun and would make any wine lover's heart beat a bit faster. The full price is a bit high though for what you get, since it feels like the kind of hosiery from brands like Pamela Mann.

4 kommentarer:

 1. Fin strømpebukse, men som du sier, den hadde vært friskere med sterkere farger;)
  God Jul til deg og dine:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite tråkigt att det inte är mer outstanding!

   Radera
 2. Jag tycker att natur och svart är snyggast som nylonstrumpor men dom här är lite annorlunda med sitt lite roliga mönster.
  Som vanligt är det med glädje man tittar på din fina bilder .
  Hoppas att det inte var det sista för i år.
  God jul och gått nytt år.
  Kram// HU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett litet inlägg hanns med innan 12-slaget.. ;)

   Radera