torsdag 31 december 2015

Vintergatan

Jag har inga strumpbyxor med fyrverkerier att visa upp, ej heller med champagneflaskor eller något annat som hör nyår till.. men vi kan väl nöja oss med att rikta blicken mot himlen? En galax kan väl allt duga som stand-in på nyårsafton?


Det är Bonnie Doon som är märket på denna strumpbyxa i 50 denier, som heter Milky Way. Botten är grå-blå och sedan lyser stjärnorna upp i beige, guld och vitt. En sak som är lite kul är att de båda benen är helt olika, det ena (mitt vänstra) är ganska diskret både fram och bak, medan det lyser rejält på det andra.


Tyget är något känsligt vid påtagning av plagget, men det kan också bero på att jag har en mindre storlek. Min rekommenderade var utsåld på rean nämligen. Men väl på så är inte tyget känsligt tycker jag. Jag betalade 12 € för dem, och googlar man så finns de på bl a en nederländsk shop för någon euro mer. Ett okej pris för ett par originella strumpbyxor tycker jag!


Själv spenderar jag aftonen på arbetet, så det blir ett par inte fullt så festliga strumpbyxor för mig, men jag hoppas att ni andra passar på att leva ut lite nylonglamour!
Gott nytt 2016 på er!

In English: No tights with fireworks or champagne on, but a whole galaxy could at least be festive enough for a New Year's Eve? This is Milky Way from Bonnie Doon in 50 denier. Happy New 2016!

6 kommentarer:

 1. Hej Lillstrumpa!
  Tänkte berätta om min nyårsafton.Som inte riktigt blev som jag tänkte.Var bort bjuden till en vännina.Hade köpt ett par sexiga lila Cecilia de rafael 15 denier.Hade gjort mig snygg och jag skulle ta på mig stumpbyxorna känner jag att dom spänner lite över skärt och lår.Men tänker att dom kanske töjer sig något.Ska sen sätta mig på bussen.Känner hur strumpbyxorna spänner.Panik.Kommer i alla fall till min väninna och byter då om till ett par sandaletter med öpen tå.känner fortfarande att strumpbyxorna spänner.Jag har ju så klart en kort kläning
  på mig.Och jag ser och känner att nylonet är tajt.Spännt vid tårna också.Jag är jätte noga med storlekar.Men i alla fall dom höll.
  Hälsn.
  Monika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lila låter som en kul variant av de annars så vanliga feststrumporna i svart! Eller som jag såg på många (främst) yngre tjejer.. hudfärgat i kombination med kortkort. Vilket jag personligen tycker ser mest vulgärt ut på vintern. :/
   Nu blev jag i alla fall sugen på att leta lite i lådorna efter några tunna feststrumpor i färg.. Men med -8 grader och snö utomhus så räcker det att titta på dem just nu :D

   Radera
 2. Det var ett par annorlunda strumpbyxor. Ganska häftiga, men inget för mina ben. Jag trivs bäst i jeans (speciellt denna kalla otäcka årstiden) och då behöver man inte några häftiga färgglada strumpbyxor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina jeans har nog blivit liggandes i garderoben några år nu, men jag upplevde ofta att vinden liksom kylde ned jeanstyget. Men det kan väl vara lager på lager-effekten, en strumpbyxa eller långkalsong under jeansen borde göra susen.

   Radera
 3. Hej Lillstumpa Monika.
  Har provat det mesta när det gäller strumpbyxor.Och använder det dagligen för jag tycker det är skönt.Jag jobbar som sjuksköterska och går omkring mycket.Så när jag är på jobbet brukar jag ha 15-20 denier.Har lite svårt för tjockare.Vid fest sommar etc brukar jag ligga på 8-10 denier.jag har samma problem när jag har skor med öppen tå.Nylonet spänner vid tårna.Vid fest så vill man ju klä sig lite extra fin så klart.Var på dop i sommras och hade då köpt ett par skit snygga högklackade med öpen tå.Och så klart ett par vita stay ups i 8 denier.Hål så klart.Så det här med strumpbyxor är inte lätt.Lillstrumpa du verkar ha provat de flesta?Vad är din erfarenhet om de lite tunnare strumporna?Hur bär du dej åt när du har 8-10
  denier och skor med öppen tå.Har du inget problem med att strumporna spänner vid tårna och det blir maskor?Jag kan tala om att jag vårdar mina fossingar inga vassa tå naglar som kan riva.
  Hälsningar
  Nettan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag brukar inte uppleva att det spänner, men just att det går hål pga tånaglarna råkar jag ut för rätt ofta också. Och det är samma för mig, mina tånaglar är varken långa eller riviga, men det går hål ändå.
   Det beror lite på hur skon ser ut, är det en peep toe men resten av foten är klädd så är rätt många strumpor med tåförstärkning ganska diskreta vid förstärkningen så det syns inte (om man nu inte skulle detaljstudera det). Är det sandaletter med remmar, där foten är närapå naken, så blir det strumpor utan förstärkning.
   Sen finns ju strumpbyxor med öppen tå förståss.. men sådana har jag faktiskt aldrig testat! Jag tycker det ser så konstigt ut, haha. Men om skon har en rem som kan dölja "avslutet" på strumpan så är du ju garanterad att slippa hål pga tårna.. ;)

   Även om jag får hål pga naglar så tror jag att det är vanligare för mig med hål på hälen. Sen har jag nog helt enkelt kommit att se tunna nylonstrumpor som en förbrukningsvara, och lite accepterat att livslängden är rätt kort. Men då mina tjockare strumpor oftast aldrig tycks gå sönder så är det en okej kompromiss för mig.

   8 denier låter riktigt tricky för övrigt! Jag tror att jag bara haft en 8 denier på bloggen..? Den var från Levante och gick sönder samma dag.
   Sen har jag haft en 7 denier från Gipsy som höll 3 dagar, vilket nog får ses som ett smärre mirakel. :D

   Kom på en sak till om tånaglar vs nylon nu.. Jag *tror* att de gånger jag får hål av naglar så är det när jag har stängda skor faktiskt. Peep toe & sandaletter brukar inte ge samma problem, då inget nöter på strumpan ovanpå mot nageln.

   Radera