fredag 31 juli 2015

Fiocchi

Får väl fylla juli månad med ett litet inlägg till!
"Collant tulle fiocchi" står det på paketet till dessa strumpbyxor from Calzedonia, som har något år på nacken. Elegant, feminint, flickaktigt eller bara ett kul avbrott mot klädseln - de blir nog vad man gör dem till. Och det är nog också förklaringen till att jag köpte dem i dessa tider där jag mest letar efter unika mönster. Plagget har en hög användningsgrad, helt enkelt.


De är sköna på och sitter på plats. Jag valde den större dubbelstorleken pga längd- och vikttabellen och möjligen är benen lite långa på mig, men det är inget störande. Noterar dock att förutom vikt- och längd så finns även en tabell som försöker översätta till storlekar till varandra. 3/4 ska motsvara en skandinavisk/tysk 42 - 48 enligt den tabellen. Här får jag nog bestämt säga nej, nej och absolut nej. Gå inte efter den tabellen!
Men letar ni efter ett par trevliga strumpbyxor, som är slitstarka trots tunt tyg, för en billig peng så är det värt att se om Calzedonia fortfarande har dessa i lager. 7 € betalade jag och det känns helt okej för mönstrade strumpor i dessa dagar.


In English: Tulle tights with bows from Calzedonia. Wearable for many occasions and you can be anything between girly and funky with them on.

2 kommentarer:

 1. Jag kan inte avgöra från bilderna om det är vanliga mönstrade strumpbyxor eller om det är nätstrumpor med mönster. På den översta bilden ser det ut som om det vore nät, men på den understa ser de mer ut som mönstrade strumpbyxor.
  Vilket fall som helst så ser det snyggt ut. Kanske en aning flickaktigt, men det är ju ok på oss tjejer. Det kanske inte passar lika bra på en kille, men det kan beror på de övriga kläderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycks de ha lyckats med mönstret om man får klura på det!
   Nä, flickaktigt är det nog.

   Radera