tisdag 17 december 2013

Venedig i grått

Det rapporteras om buskar som slår knoppar på både Västkusten och i Skåne och säkert på fler platser än så, vilket gör att många nog kommer att få en grå jul istället för en vit i år. Varför inte matcha med något flott grått?


Detta är ett par strumpbyxor köpta på Calzedonia denna höst för 10 €. Färgen heter Venice Grigio och trots att stadsmönstret visar mycket vatten så blev jag ändå fundersam. Jag har aldrig varit i Venedig själv, men föreställde mig att det borde flyta omkring en hel del gondoljärer i mönstret. Och det där tornet, det fick mig att associera till London istället. Men Google ger svar på allt, tornet är givetvis Campanile di San Marco. Häpp, där ser man.

Tyget är lagom tjockt för att vara ett plagg för hösten/mild vinter, sisådär 60 denier kan det säkert röra sig om. Mjuk kvalitet med en gnutta bomull i. Jag valde den mindre storleken trots att jag ligger på gränsen, men de är inte alls för trånga. Ett trevligt inköp!
Vill ni för övrigt se dem på ett par modellbild så länkar jag här Calzedonias egna bild. De hade bevisligen solsken när bilderna togs.


In English: Tights from Calzedonia featuring a view of Venice in grey. Fun idea!

5 kommentarer:

 1. Jag vet inte vad jag tycker om dessa strumpor. För att motivet ska komma fram så måste betraktaren vara en aning för nära för att kunna se det fina detaljerade motivet.
  Sen var det materialet. Jag tycker inte om när det är bomull i strumpbyxorna.
  Det var ett par snygga strumpor, men tyvärr gillade jag inte dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är väl grejen att de ska kunna funka som diskreta strumpor. 1 % bomull är inte så mycket bomull direkt.

   Radera
 2. Västkusten? Bor du i närheten av Gbg då? Tänkte söka in på en sjöfartsutbildning där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gondoljärutbildning dårå? :P

   Radera
  2. Haha den va bra! Svårt att säga. Skulle helst vilja ta en kort utbildning så man snabbt kan komma ut o jobba, men det verkar mest finnas långa befälsutbildningar, vilket inte riktigt passar in på mina andra livsplaner. :)

   Radera