tisdag 29 oktober 2013

Voyage

Höststormar, höstrusk och höstmörker - varför inte lite höststrumpor också? Här är strumpbyxan Voyage från årets höstkollektion från Philippe Matignon. Tyget är mellantjockt, skulle gissa att det stickats i omkring 50-60 denier. Färgen heter Verde Feltro, den fanns även i svart och kanske någon annan färg, men det är inte ofta jag ser mönstrade gröna strumpor, så givetvis knep jag denna när chansen fanns.


Nu har jag bara hunnit använda strumpbyxan vid ett tillfälle, så hållbarhet får vi lämna därhän. Men jag kan konstatera att de är mjuka och härliga, och sitter på plats. Storleken är egentligen för lite för mig enligt märkets vikt- och längdtabell, men det var inget problem.


På bilden ovan försökte jag matcha husfärgen med benet.. ;)
Jag vet inte hur jag ska beskriva mönstret, förpackningen skriver bara om spetseffekt i matchande toner. Jag tänker själv på både snäckskal och romerska bågar (i choklad med apelsinsmak, ni vet) men inget av det är riktigt korrekt. Jag tycker i alla fall att det är jättekul med ett mönster som inte är ett vanligt (jamen, randigt, blommigt osv) i kombination med det gröna. Så för att sammanfatta så anser jag att detta var ett mycket bra köp för säsongen, även då priset ligger på 200 kr.


In English: Voyage tights from Philippe Matignon - I love the green colour together with an unusual pattern. Very cosy to wear, I guess they will become favourites this season.

4 kommentarer:

 1. Mycket snygga strumpor. Snyggt och diskret mönster, men mest var det färgen som gjorde det. Tyvärr tycker jag att priset på 200kr är för högt för att dem ska hamna på min inköpslista. Visst vet jag att det är ett fint och bra märke på strumpor. Jag får hoppas att de kommer att reas ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte alla andra höstnyheter var så tråkiga (mest svart och mönster jag sett i dussintal av innan) så dessa var det enda par strumpbyxor jag köpte föregående månad. Så då tyckte jag att 200 kr kunde jag väl lyxa till med. Är glad att jag gjorde det. :)

   Radera
 2. Gillar action bilderna och färgen ;)

  SvaraRadera