onsdag 30 oktober 2013

Ombre

Plötsligt var de ombre-färgade håren överallt, dip dye, färggraderat eller vad man kallar det. Och trenden spred sig till strumpbyxor, olika varianter av färggraderat kunde hittas hos olika märken. Jag köpte ett par som går från knallrosa till lila hos Lindex i våras. Deniern är 80, men de känns tunnare än vad man skulle kunna tänka sig.


Tyget är en klassisk polyamid- och elastanblandning, men det känns en smula annorlunda jämfört de flesta andra strumpor. Plastig är månne fel ord, men jag får det ändå i huvudet när jag försöker associera. Tyget är varken mjukt fluffigt eller strävt. Enligt förpackningen så har den en matt finish, och det stämmer i den mån att det inte är lyster och dylikt, men ytan är ändå blank. Antar att ni inte blev så mycket klokare av min beskrivning..

Färgen är tryckt på ett ljusare tyg, men här lyckas man till skillnad från många andra strumpbyxor med samma tillverkning att inte få det ljusa att lysa genom något nämnvärt. Så om vi bortser från en rand på insidan av benen så tycker jag att de har lyckats väl med färgen.
Strumpbyxan kostade hela 130 kr, vilket är mycket i Lindex-sammanhang. Har inte sett något liknande i sortimentet nu i höst, men för den som är sugen så hänvisar jag till Etsy där man kan finna liknande i en uppsjö av färger för olika prislappar.


In English: Ombre tights that I found on Lindex this spring. I really like the look and would enjoy more of this style with other colours.

15 kommentarer:

 1. Jag blev inte klokare av det du skrev, men jag gillade utseendet på strumporna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä, vissa kvällar är man uppenbarligen ingen ordens mästare.

   Radera
 2. Jäklar, vilken häftig färg. Snyggt!

  SvaraRadera
 3. Lovley! Vill ha! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var de fräsiga?! Och hurra, nu har du kommit igång med bloggandet igen. :D

   Radera
 4. Hej!
  ett par mycket trevliga strumpor.
  Jag hittade liknande strumpor på ICA Maxi för 19kr i fyndlådan :-)
  De är mycket täta så någonstans +100 den och har en känsla av att vara glansiga i materialet utan för den del glänsa för mycket

  Wolfordman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var som attans! Jag har bara sett basstrumpor i hudfärgat och svart på "mitt" ICA Maxi. Då kanske något mer spännande dyker upp även här i framtiden. :)

   Radera
 5. Gillar din blogg, och din smak framförallt som vi delar till fullo. Skulle vara kul att veta mer om dig. Hur gör man då?

  Kram Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, jag jobbar och förutom att jag råkat samla på mig en massa strumpor så tycker jag bland annat om musik och djur. Jag vet inte hur intressant det är.. :P

   Radera
  2. Aha trevligt. Gillar kombinationen av vintage och modern, snyggt :)

   Radera
  3. Tacktack!
   Hur kom det sig att du undrade? Av ren nyfikenhet? Tycker själv att det är ganska roligt med ansiktslösa bloggar. Sen ibland så får man ser bloggaren på bild och det blir lite av en chock varje gång för antingen har man inte föreställt sig personen som så eller så har man tja.. inte föreställt sig något alls. :D

   Radera
  4. Jo jag är rätt nyfiken av mig, och väldigt svårchockad också :)

   Radera
 6. Jag vill också veta mera om dej lillstrumpa : ) R.b

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ptja, jag är ganska nöjd som det är. :D
   Vore tråkigt om fokus blev på mig och inte på strumporna.

   Radera