fredag 18 oktober 2013

Federica

Randigt med lite extra detaljer - där har vi Federica från Sarah Borghi. Det jag tycker allra bäst om med dessa är faktiskt att tyget jättemjukt. Okej, det är väl kanske inte som att kela med en katt men om jag skulle använda ett par strumpbyxor enkom för "mysiga hemmadagar" så ligger dessa bra till. Materialet är väl i sig inget konstigt, det är förvisso Lycra-märkt men består av polyamid och elastan som vanligt.
Eftersom de är så bekväma så kanske ni på en gång förstår att vald storlek passar mycket bra på mig.


Men det finns en liten nackdel och det är att de 50 denier-tjocka trådarna inte tycks vara jättestarka. Vid första användning fick jag en reva nere vid tårna och den blir större och större för var gång. Än så länge har jag haft skor som täcker och därför har plagget funkat för 3-4 dagar. Känner dock på mig att kommande användning kan bli den sista.
En liten tåförstärkning hade varit på sin plats, eller om man åtminstone sett till att mönstret inte är som tunnast längst ut vid tåspetsarna.
Men en trevlig strumpbyxa i det stora hela alltså. Kostar från 9 € och uppåt, beroende på webshop.


In English: Striped Federica tights from Sarah Borghi. Very soft textile, but a bit weak also. Reinforced toes would have been a good idea.

2 kommentarer:

 1. Intressant mönster på strumpbyxorna. På översta bilden ser det ut som om mönstret inte är symetriskt om man jämför benen. På de andra bilderna ser det däremot ut som mönstret stämmer då man jämför benen.
  Fast när jag tänker efter kanske symetrin av mönstret kanske är beroende på om strumpbyxorna har kasat ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ohnej, det är nog bara att jag inte justerat dem när jag tog på dem.

   Radera