torsdag 4 oktober 2012

Snake

Agent Provocateur har ett par stay ups där sömmen baktill är utbytt till ormar. Dessvärre får man betala hela 50 € om man vill ha dem. Men som så ofta så kan man finna kopior till de dyrare märkena. Brittiska ASOS sålde för några år sedan ett par liknande, fast som strumpbyxor istället. Jag minns tyvärr inte vad priset låg på (och de tycks inte finnas att köpa längre) men de var betydligt billigare om vi säger som så...


Strumpbyxan är en one size och vill man att den ska sitta snyggt i midjan utan att resåren skär in så kan man nog inte ha ett större midjemått än mitt (67 cm tror jag?) - och då är det hög midja som gäller. Men gällande stuss och ben så går det att fylla in lite mer kropp i. Så vi kan säga att strumpbyxan är designad för en kvinna med timglasform, alternativt någon som har en tunn och rak kroppsform. För dig med äppelformad kropp, nej, det kommer inte att sitta snyggt på dig. Eller så får du se till att ha ett löst sittande plagg ovanpå, så att resåren inte syns.


Ormarna slingrar sig mer än originalet från AP, men det gör samtidigt kanske strumpbyxan än mer intressant?
Det är en rätt mörk hudfärgad ton på strumpan, men den är så tunn (gissar 10 - max 20 denier) att det ändå blir helt okej resultat mot benen.
Materialet är 95 % nylon och 5 % elastan. Hållbarhetsmässigt så finns säkert risken att de inte håller alltför länge, men den första och enda kvällen jag bar dem har inte lämnat några spår efter sig.
Sen är det en strumpbyxa för speciella tillfällen, så det kanske inte gör jättemycket om den bara håller ett fåtal gånger. Jag är i alla fall glad över att ha den i samlingen!

In English: I wanted the Snake hold ups from Agent Provocateur for a long time! But the high price made me choose a copy instead, from ASOS I found these tights with snakes as back seam. Good enough!

6 kommentarer:

 1. Fin strømpebukse;)
  Og den tok seg aller best ut med et kort skjørt. Får på en måte helheten av ormen;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fullt sådär kort kjol har jag inte på mig offentligt. :D Men absolut, vid nästa tillfälle blir det nog lite kortare längd på kjoltyget..

   Radera
 2. Intressant strumpbyxa. Färgen ser väldigt olika på de olika bilderna dock. På den sista bilden upplever jag färgen som svagt rosa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara min hud + ljussättningen som gör det. I sig själv är den rätt så.. mellanbrun, på något sätt.

   Radera
 3. Coola! Skulle gärna vilja ha ett par liknande. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit kul om det kom nya kopior! Originalet känns ju inte riktigt prisvärda att köpa. :)

   Radera