lördag 4 augusti 2012

Vogue Silken Sheers

En tunnare strumpbyxa som ligger i ett mellanprisläge (80 kr) är Silken Sheers från Vogue. Den är stickad i 15 denier och har en glansig yta. Själv tycker jag att ytan är mer av semi-glansig. Det finns både tå- samt byxförstärkning, vilka är blanka - faktiskt så är förstärkningarna mer glansiga än resten av strumpbyxan. För min del hade det gärna fått vara tvärtom. Färgen jag valde heter Venice, vilket var den ljusaste som fanns i butik vid inköpstillfället.


Färgen passar bra till min hudton, kan jag konstatera. Förvisso är mina ben ljusare, men 15 denier är ändå så pass tunt att det blir ett bra resultat. 
Jag brukar inte vara speciellt förtjust i strumpbyxor som har designade byxdelar, men komfortmässigt störs jag inte av denna. Den mest sitter där och gör inget väsen av sig. Passformen är bra, midjan är tillräcklig. Och illa vore väl annars, eftersom strumpbyxan kommer i trippelstorlekar (36 - 40, 40 - 44 samt  44 - 48) och då bör det ju finnas lite extra stretch.

 
Hållbarheten då? Mina två första dagar lämnar inga spår efter sig. Vid tredje användningen uppstår en del noppor på strumpbyxan. Varför vet jag inte, för jag kan inte minnas att jag skulle ha fastnat i något. Vid fjärde användningen kan jag konstatera att de här nopporna faktiskt är rejält missklädsamma, om man nu studerar benen på nära håll. Eftersom jag är strumpnörd irriteras jag av det, men för den "vanlige mannen på gatan" skulle det kanske inte vara lika retligt. Jag tror i alla fall att för en ej strumpintresserad person som skulle möta mig, så skulle de här nopporna inte noteras.
Det är under fjärde tillfället som jag får min första reva, och det är hälpartiet som så ofta spökar.


För att sammanfatta mitt test: jag tycker att det här är en medel-strumpbyxa. Den säljs till ett mediumpris, har en hyfsat okej livslängd och är rätt så trevlig att bära. Jag kan tänka mig att köpa den igen, men den har inte kvalificerat sig som en favorit.In English: 15 denier Silken Sheers from Vogue, in the shade Venice. A medium pantyhose for me - medium price, feels ok to wear and it lasted rather good; for 4 days.


10 kommentarer:

 1. Snygg bild med runstenen i bakgrunden! :) Det ser verkligen ut som att du är barbent, så strumporna fyller sitt syfte och ballerinaskorna förstärker känslan.
  PS. Jag har just uppdaterat min blogg efter att ha låtit den ligga i träda i ett kvartal. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick ju passa på när jag stod bredvid en tjusig runsten. ;)
   Och kul att bloggen är igång igen! Jag har surfat in med jämna mellanrum utan att något hänt. Så jag blev lite orolig att du hade lagt ned det helt & hållet. Men jag vet hur det är, jag känner mig inte motiverad till att blogga hela tiden heller..

   Radera
  2. Det inspirerar mig till att också ta en bild intill ett fornminne, få se om det blir av, men jag vet ett perfekt ställe. :D
   Mjo, det är ju ett fritidsintresse... Men än så länge har jag väldigt många odokumenterade strumpor... ;)

   Radera
  3. Det ligger ett litet papper bredvid datorn med en lista på strumpor som jag inte har fotograferat än. Puäh, det är lite jobb framöver.. :)

   Radera
  4. Shit, vad organiserad du är! ^^ Jag måste kolla i min blogg så att det inte är några som jag haft uppe förut. :D Enfärgade är hopplösa, så de dokumenterar jag inte förutom om de är nya.

   Radera
  5. Haha, men det pappret skrev jag mest för att få liiiite mer överblick på det hela. Kollar jag på listan nu så kan jag ju konstatera att den inte precis är fullständig. Se den mer som en kom ihåg-lista, typ "glöm inte bort att fota de här strumporna som faktiskt användes någon gång i vintras!" :D

   Radera
  6. Och hade jag varit smart hade jag ju tagit tag i fotograferandet med en gång, istället för att låta det bli liggandes till framtiden. Men det är ju ganska lätt vintertid, dåligt inomhusljus och man väntar på att en någorlunda solig dag ska infinna sig osv. ;)

   Radera
 2. Noppor... det hade man ju sett direkt... ;-)Var uppkom dom, baktill på låren eller...?
  Ser i alla fall snyggt ut på bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hamnade på sidorna av vaderna. Så något talar ju för att jag borde ha fastnat i något. Men vad? Det minns jag inte alls..

   Radera
 3. På vaderna, låter skumt... :-) Förmodligen har du stött på något. Du kanske kör bil och lutar benet mot något... Strumpbyxförslitningar är intressanta.

  SvaraRadera