lördag 23 juni 2012

Vidrio Sheen Tights

Glad midsommarhelg till er alla! Och till mina nordiska grannar får jag istället önska en trevlig Sankt Hans!
Eftersom det verkligen är sommar - oavsett väderlek - är det väl dags att jag drar igång årets kategori med tunna sommarstrumpor på bloggen. Som några av er kanske minns från förra året så brukar jag inte bry mig om att vara överdrivet försiktig med dem, eftersom jag vill testa kvaliteten ordentligt. Ut & campa, hoppa runt i naturen - ska det testas så ska det testas ordentligt!
Först ut i år blev 15 denier tunna Vidrio Sheen Tights från Cecilia de Rafael, i nyansen Dore.


Som ni kan förstå av bilden ovan så var inte vädret lika med solsken dagen när jag bar dem. Det var istället ihållande regn och detta i kombination med att jag var ute på landsbygden för att vandra i flera timmar, inklusive vandra genom högt gräs och buskage medförde att påfrestningarna faktiskt blev för stora. Efter ett tag hade jag vattenpölar i skorna och det tillsammans med smågrus som letat sig in och skavde medförde att jag fick maskor. På grund av denna extrema situation kan jag faktiskt inte bedöma strumpbyxans kvalitet fullt ut. Det här är saker som hade kunnat skapa hål i både bra och sämre strumpbyxor. 
Dock så kommer jag kanske kunna göra en bättre bedömning längre fram, eftersom andra kvaliteter med strumpan gjorde att jag absolut kan tänka mig att köpa den igen.


När jag tog ut strumpbyxan från förpackningen tyckte jag att benen såg ganska långa ut, trots att storlekarna avgörs enligt en rätt precis tabell för vikt och längd. Väl på märkte jag inget av att benen skulle vara för långa, men jag utgår från att man inte behöver rädslas om man köper en storlek "för liten" för sin längd.
Nästa sak att notera kom när jag började ta på mig dem. Känslan påminde starkt om förra sommarens favoriter Luxury Gloss Tights från Gipsy! Wiho! 
Lika "slinkiga" i materialet (vilket här anges till 88 % nylon och resten elastan/spandex) och väl på plats på kroppen så känns de som en andra hud. För man handen över så glider den lätt, strumpan är mjuk, följsam och nä, man behöver egentligen inte fundera på om man bär plagget eller ej - det är liksom osynligt, både för öga och känsla. Midjan är supermjuk och ger gott om plats för en mage. Om du rakar benen (nej, jag lägger ingen värdering i huruvida folk väljer att göra det) så är det här en strumpa som verkligen ger "det lilla extra" till nyrakade ben. 
Ni har säkert vid det här laget förstått att jag älskar känslan av att ha den på. Var faktiskt tvungen att ta på den inför bloggandet för att verkligen kunna beskriva hur den är. Sedan blir det sorgligt nog sophinken nästa,  för jag lämnar inte huset med reviga strumpor..


Vidrio har en glossy finish. De är inte lika glansiga som Gipsy-strumpbyxan jag jämförde med, här är glansigheten mer naturlig men ändå tydlig. Det syns förståss bäst i solsken. 
Tåförstärkning finns, den är rätt diskret och strumpbyxan kan nog funka i peeptoe-skor tack vare det.
Färgen Dore, som var den ljusaste som fanns att välja på, är verkligen perfekt till mina ljusa ben. På UKTights, där jag köpte den för 6 £, finns det ett bra utbud av färger att testa sig fram med, för er som inte har en hudfärg liknandes ett spöke.


In English: 15 denier Vidrio Sheen Tights from Cecilia de Rafael, in the colour Dore. The finish, comfort and material reminds me a lot of last summer's favourite tights from Gipsy; Luxury Gloss Tights.
Vidrio feels like a second skin, the only difference is that you have a softer skin.. 
Sadly, I tested the tights too hard, during a day with heavy rain in nature, with wet shoes filled with stones - that broke them. But for normal using, I think the quality is good.

12 kommentarer:

 1. Det låter som om det var en bra strumpbyxa, även om ditt testprogram var för hårt för den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tråkigt att jag inte tog det varsamt vid de första tillfällena. Något att tänka på framöver vid nya test kanske!

   Radera
 2. Verkar som du körde strumpbyxan lite för hårt där.... ;-) men det är ju bra ur testsynpunkt.Under normala förhållanden kommer nog den där 15denier strumpbyxan att funka bra.
  Fin sommarfärg också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli intressant vid nästa köp att se hur många "normala" användningar den håller för. Jag hoppas givetvis att hållbarheten matchar känslan jag får av att ha den på.

   Radera
  2. Ska bli intressant vid nästa inköp och se hur många "normala" användningar den håller för. Om hållbarheten matchar känslan att bära den!

   Radera
 3. Eneste måten å finne ut av, om de er virkelig er sterke, er å bruke de hardt;-)
  Har gjort det en del ganger jeg også, og selv ei strømpebukse i 15den kan holde lenge:o)
  Er bare om å gjøre at det ikke kommer noe i skoene som er kvasst. Noe som du hadde fått;-) Glede meg til fremtidige innlegg om tynnere strømper fra deg;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, växtligheten hade den inga problem att stå emot, så har man bara torra skor utan grus i tror jag nog att den kan hålla rätt bra!
   Jag ska göra mitt bästa för att beta av ett antal tunna strumpor i sommar, men de går ju faktiskt inte sönder så snabbt som man skulle kunna tro. ;)

   Radera
 4. De ser härligt tunna ut i alla fall. :)

  SvaraRadera
 5. I am sad to hear that your tights ripped! It happens.

  I was wondering if you'd like to do link exchange. I have a section for "friends" on my blog.

  Jessica
  http://www.fantasystockings.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Well, it was truly a hard test for the tights, so I'm not surprised. ;)
   But since I really liked them, I will buy them again and be more gentle in the future.

   Absolutely! I'll be happy to put you in my small link list.

   Radera