söndag 17 juni 2012

Utrensat

Av någon anledning fick jag för mig att en lämplig aktivitet för en söndag vore att inventera strumpsamlingen. En god idé, men också energikrävande. För uppenbarligen har något gått överstyr. Jag kom till den ädla siffran 314 innan jag gav upp, och då har jag inte räknat med jobbstrumporna eller eventuella strumpor som ligger och dräller i smutstvätten.
Fast man är ju inte klar efter en inventering, nej sedan ska det rensas upp och gås igenom vad som bör slängas. Så dagens blogginlägg tillägnas två strumpbyxor som har fått säga adjöss.


Ska vi börja med nätstrumpbyxan? Den kommer från H&M:s Divided-sortiment och är helt okej kvalitetsmässigt. Felet är att jag fick den i storlek M/L och det är absolut inte att rekommendera till någon under 1,80. Benen är extremt långa. När jag har burit den har jag fått dra upp och sedan vika ned strumpan igen på låren, för att det inte ska knöla sig. Sen har det inte varit det bästa ur bekvämlighetssynpunkt heller, det har varit som att gå runt med ett par cykelbyxor. Nostalgi till tidigt 90-tal, javisst, men inte vad jag önskar av en strumpbyxa precis. Så det blev tack & hej där.


Strumpbyxan jag bär undertill är också lila. Den kommer från Cubus i höstas och är av samma typ som den Marocko-blå. 40 denier micro-tights som kom i 2-pack för 100 kr. Färgen heter 46 Black berry, vilket är någon färgton ljusare än mina Midnight-färgade strumpbyxorna från Vogue.
När jag testade Cubus blå strumpbyxor i höstas så nämnde jag en sak som jag fann lustig, nämligen att jag fick en reva från skrevet och nedåt insidan på låret, utan att jag hade grenslat någonting under användningen. Vad hände med dessa? Jo, en liknande reva uppstod här också, på samma ställe! Då kan det inte vara en tillfällighet, utan det måste vara något med tillverkningen. 
Visserligen saknar de troskil, men jag har haft många sådana strumpbyxor utan att det har varit något problem. 
Förpackningen meddelar att produkten har tåförstärkning, enligt mig så är det en annorlunda form av förstärkning. Det går en rand runtom tårna, men tyget är likadant på båda sidor om randen. Se här!


Nu har jag testat 3 strumpor från Cubus och det som har varit positivt är en jättesnygg blå kulör samt ett fint mönster på de beiga. Ärligt talat undrar jag vad de sysslar med på deras strumptillverkningsavdelning.. Dessutom vill jag minnas att jag har fått rekommenderat strumpor från företaget här bland kommentarerna på bloggen. Men tills vidare rekommenderar jag er att köpa strumpbyxor i andra butiker. 

Jag avslutar inlägget med en bild från inventeringen. Förhoppningsvis kan färgkoordinering ge lite bättre ordning!


In English: I am cleaning my collection of nylons, and here is two pairs that had to go. Net tights from H&M, which are too long for my legs, and 40 denier micro tights from Cubus, in the colour Black berry, that broke on the inside of my legs, for no reason, the first time I wore them. 
Last picture show some of my pairs after the clearance. :)

13 kommentarer:

 1. Imponerande med 314 strumpor.
  Intressanta bollar du har lagt dem i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har antalet minskat dock, jag hittade en del som jag kunde kassera. :)
   Det är min vanliga strumpbyx-knut!

   Radera
 2. 314! stycken strumpbyxor, inte illa alls. Själv har sisådär 25-30 par leggings och strumbyxor i god passform och kvalite.

  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite illa på så vis att samlingen har vuxit lite väl mycket. När jag startade bloggen hade jag drygt 200 par, vill jag minnas. Det antalet är något att sträva mot känner jag nu. :)

   Radera
 3. Lycka till med det. Idag hade jag på mig ett par svarta tights från falke. Två tummar upp för falke :-)

  SvaraRadera
 4. Imponerende samling med strømpebukser, jeg når ikke opp der nei;-)
  Mener å huske jeg har anbefalt deg strømpebukser fra Cubus, men kjenner meg ikke igjen i det du har opplevd. Men jeg har heller ikke kjøpt noen av de du har kjøpt, holder meg til kun en type, i 20den, og er fornøyd med den. Den holder lenge om jeg ikke kommer borti noe skarpe kanter el.lign. Så med dine lange negler, er det godt gjort du ikke drar de i stykker....ser skummelt ut synes jeg;-) Hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att det i så fall är skillnad mellan deras "modesortiment" och basutbudet av strumpor. Vi får väl se om jag provar de i 20 denier i framtiden. ;)
   Så länge naglarna inte har ojämna kanter brukar det sällan vara problem med dem & strumpor för min del.

   Radera
 5. Hej där!

  Har du använt/använder eller testat strunbyxor från wera? Vet inte hur de är i kvalite & passform. Köpte mig ett par svarta nätstrumpbyxor från märket wera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara provat ett par från Wera. De var väl sådär.. jag hade problem med att de inte satt på plats, det korvade sig och hasade ned. Hållbarhetsmässigt verkade de däremot helt okej, men sen var det också rätt många denier. Kolla under "Åhléns" så hittar du blogginlägget från i höstas.

   Radera
 6. Snygg översiktsbild! Tappert av dig att orka räkna så många. När jag skulle göra en inventering så gav jag upp ganska snabbt... Det var för många och utspridda på så många olika ställen att de snabbt beblandades. Men en vacker dag ska jag få ordning på torpet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jisses.. Jag kan ju säga att jag var lagom slut i huvudet efter räkningen. Och även jag gav ju upp någonstans där i slutet, haha.
   Och sen efter räknandet ska det slängas sånt som jag inte har rensat ut med en gång. Jag kan ju inte påstå att det är total ordning nu, men lite bättre åtminstone. Det är bara att kämpa på. ;)

   Radera