torsdag 14 juni 2012

Sheer Magic

"For ladies who do more than lunch!" lyder sloganen som ska saluföra Sheer Magic Tights från Elbeo. Jaha, tänker ni säkert. Handlar det om en extra slitstark strumpbyxa som beräknas ha en livslängd inkluderande både för- och eftermiddag? Nejnej. Det handlar om benens bästa vänner - stödstrumpbyxan! Just denna strumpbyxa har vad Elbeo själva kallar för Support factor 8, vilket ska betyda en medium support, "for everyday busy legs".
Personligen tycker jag att stödet är något för lätt för att räknas som medium, till exempel är mina vardagsfavoriter från Vogue stadigare. Men de är ej heller lika lätta som stödstrumpbyxan från Azira. Jag hade föredragit lite mer push, men stödet som finns hjälper mig ändå genom långa arbetspass.

Värt att notera är att strumpbyxan faktiskt är i endast 20 denier, och det har jag varesig tänkt på eller trott på. Jag har faktiskt utgått från att det var en vanlig 40 denier.. Tur att jag sparar förpackningarna till bloggandet!
Den är mycket bekväm att bära. Storlekstabellen utgår från ens kroppslängd samt höftmått, och det fungerade bra för mig. Midjan skär inte in, de påstår till och med att den har ett "comfort waistband". Plagget är också lätt att ta på sig, vissa andra stödstrumpor kan vara krångliga.
Tåförstärkning finns, men inget för hälarna. Det tycker jag är ett klart minus, på en stödstrumpbyxa som ska kunna användas dagligen bör det faktiskt finnas något för hälarna. När strumpbyxor går sönder för min del är det oftare hälpartier som tagit stryk än tåpartierna. Trots detta så har jag använt den ett 10-talet gånger. Handtvätt är rekommenderat, men den har åkt tvättmaskin några gånger och hållit för det.


Bildkvaliteten är inte helt tiptop, det är faktiskt min första bild till bloggen från mobiltelefonen. Men såhär ser färgen Cafecreme ut. En ljus beigefärgad nyans som passar bäst innan solen har färgat benen. Jag brukar dock inte bli överdrivet brun, så troligen kan denna nyans se naturlig ut hela säsongen. 
Farligt dyr är inte produkten, den kostar 5,75 £ på UKTights. Jag köper gärna den igen, men provar troligen den strumpbyxa som utlovas vara "firm" i stödet vid nästa tillfälle.


En liten notis om förpackningen: Det är kul att för en gångs skull se ben tillhörande mogna kvinnor! Men samtidigt lite tråkigt att det måste vara just i stödstrumpe-sammanhang. Alla fördomar till trots, stödstrumpor är inte bara för "gamla kärringar". Jobbar man, gammal som ung, antingen väldigt stillasittande alternativt alltid på språng, så är faktiskt känslan av att komma hem med fortfarande pigga ben oslagbar.

Här nedan syns Elbeos tabell för de olika stödstrumporna:


In English: Sheer Magic tights from Elbeo, with a medium support for the legs. I personally would say that the support is between light and medium. Made in 20 denier, with a reinforced toe but not heal. Lasts long and are very comfortable. Price is around £ 5,75.

10 kommentarer:

 1. Hej!

  Vogue håller bra kvalite & passform vad jag har märkt. Stödstrumpor funkar ju för alla åldra, kille som tjej. Bye!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mycket om Vogues produkter. För priset så har jag alltid fått bra kvalitet.

   Radera
 2. Denne strømpebuksa tror jeg at jeg må bestille;-) De hadde også mye anna lekkert, samt en favoritt som jeg har sett etter lenge;-)
  Bildene er jo ikke så håpløse egentlig, men kanskje lyset har gjort sitt til at de ikke er slik du mener de skulle være? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där finns MYCKET som man gärna skulle beställa hem! :)
   Strumpan ser lite gråare ut på bilden än vad den är i verkligheten, men bilden är rätt okej ändå.

   Radera
 3. Jag har börjat att gilla stödstrumpor mer & mer. Har noterat att ofta så är stödstrumpor glansiga. År det så med dessa strumpbyxor oxå?
  Glansiga strumpbyxor glider mycket bättre mot jeansen, samt att glansiga strumpbyxor ibland uppfattas som lite sexigare än vanliga matta strumpbyxor gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen av de stödstrumpor jag har haft som har varit helt matta, däremot var det varierat från semi-matta till glansiga. Just dessa är semi.

   Radera
 4. Intressant Strumpbyxa. Bra färg. Synd som sagt att det inte finns hälförstärkning, det bör finnas på en strumpbyxa som skall hålla på jobbet etc. Plus också för 20den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, undrar hur de tänkte där när de inte gjorde en hälförstärkning? Sedan har strumpan hållit över förväntan, men ändå.

   Radera