fredag 16 mars 2012

Tapetmönster inuti mina skor

Dags för ett märke från Nederländerna, Marc Marcs. Alltid roligt att prova ett nytt märke, framför allt då man blir glatt överraskad. Bilden på förpackningen såg lite halvtrist ut nämligen, och sedan var strumpbyxan mycket snyggare i verkligheten. Det är ännu en variant av medaljongmönster, uppbyggt på en slags spetsbas. Färgen heter 690 Antiraciet.Trots att basen är finstickad spets så är tyget riktigt stabilt. Givetvis skiftar tjocklek beroende mönstrets utseende (se närbild nedan) men det är genomgående ordentligt. Jag känner mig inte orolig för att de tunnare partierna ska ta stryk, och detta trots att ytan är något ojämn.
Materialet består av polyamid, elastan och en liten andel bomull. Strumpbyxan finns i 3 storlekar; S/M, L/XL samt XXL. Den sistnämnda storleken ska enligt tabellen passa en person upptill 210 cm och 95 kg. (kanske något för er herrar?)Passformen är även det en positiv upplevelse. Bra midja!
Svenskt butikspris ligger på omkring 230 kr, vilket såklart är en slant. Trots det så känner jag mig inte rånad på pengarna, främst för att jag är så otroligt nöjd med tygets stabilitet. Rekommenderas!In English: Tights from Marc Marcs. Very good stability in the fabric, so I'm happily surprised!

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att den ser finare ut på lite avstånd än på närbilden. Det har med tygets utseende att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tycker precis tvärtom. :)

   Radera
 2. Det var en anselig høyde på personen som er tatt med i betraktningen da, XXL i strømpebukser har ikke jeg sett før. Men for min del holder det med XL;-)
  Mønster forøvrigt, den er fin. Og tar seg mye bedre ut i virkeligheten mot på pakken. Men sikkert lys/fotograf som kan ha noe av skylden der;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon gång ska vara den första när strumpbyxorna är anpassade till en riktigt lång person. Sen är ju frågan om storleken är tillräcklig i verkligheten. :)
   På förpackningen ser den lite småtråkig ut faktiskt. Eller snarare som något "man har sett förut".

   Radera