torsdag 29 mars 2012

Baroque Roses

Dessa strumpbyxor hade jag på mig i förrgår. Jag blev själv oerhört glad av motivet - rosor i olika rosa nyanser och gröna blad därtill. Dock så blev visst inte omgivningen lika glad. Jag upplever sällan numera att min klädsel på något sätt skulle vara konstig i andras ögon, men i förrgår mötte jag en tjej som spände ögonen på mina ben och hela hennes ansiktsuttryck förvreds till avsmak och den suraste min jag sett på jättelänge. Jag vet inte, hon kanske bara hade en riktigt usel dag eller så hatar hon rosor?
För mig var det hela komiskt bara. Så vedervärdigt såg det väl ändå inte ut? :)Strumpbyxan kommer från nederländska Bonnie Doon och kallas för Baroque Roses Tights. Jag gissar att den är stickad i omkring 40 denier. Den kostar omkring 100 SEK. Sött utseende.
Tyvärr så stannar väl det positiva med utseendet. Eller, jag har faktiskt något att invända med det. Varför dessa skarvar på sidorna?Storleken, vald efter märkets tabell för vikt/längd, var okej. Bra midja. Men kvaliteten! Jisses.. Det gick faktiskt hål på strumpbyxan när jag tog på mig den för första gången. Det är inte okej någonstans! Kan det vara så att jag hade monumentalt otur, eller att kvaliteten är undermålig på samtliga exemplar? Vem vet.Jag tar på mig alla strumpor på samma sätt, utom eventuellt extra hårda stödstrumpor. Det var inga vassa kanter/naglar inblandade när jag tog på denna. Den höll helt enkelt inte trycket från fingertopparna när jag skulle dra den sista biten rätt över låren.Hålet kom dock påpassligt där min kjol täcker, så jag bar strumpbyxan en hel dag. Resten av den höll för dagens äventyr, och inga märken uppstod. Men att den går sönder av vanlig påklädning innebär bara att jag måste ge den underkänt.
Tråkigt då jag verkligen tycker om denna blombukett i övrigt.. Men vad är väl en bal på slottet?In English: Baroque Roses Tights from Bonnie Doon. Delightful look for spring, but terrible quality. They broke when I put them on..

8 kommentarer:

 1. Det låter som ett dåligt köp. Skarven i mönstret på sidorna och att det gick hål under premiär påtagningen säger att det är dålig kvalitet.
  Motivet var fint, men för mycket för att jag skulle ta på mig dem. Som de flesta av de vanliga besökarna här vet är jag tråkig och använder i princip bara enfärgade strumpbyxor utan mönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var synd på så rara ärtor..
   Men inget fel i att vara "tråkig"! Det enkla kan ju vara nog så elegant!

   Radera
 2. Tjusiga! Blomstermönstrade (helst rosor) strumpbyxor har blivit en favorit under det senaste året, kan inte få nog av dem! Skarvarna verkar dock inte gå att undgå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, rosor är bedårande.. :)
   Om de nu ska envisas med skarvar skulle det väl räcka om skarvarna var på insidan av benen iaf? Fast här är skarvarna ändå okej i jämförelse med en del andra strumpbyxors.

   Radera
 3. De har i allefall et friskt utseende! At noen griner på nesa for nå være deres egen mening om strømpebuksa di;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tråkigt att det bara blev en gång med dem på!
   Tur att jag inte är så känslig av mig. Hennes sura ansikte gjorde mig snarare väldigt fnissig. :D

   Radera
 4. Du har en härlig distans, och jag tror att du är säkrare i dig själv än vad väldigt många är. Jag förstår inte heller skarven, den förbryllar mig. Mönsterpassning borde fungera i produktionen av strumpbyxor, så då tänkte jag att det är medvetet och förstorat för att åstadkomma vad då? Jag är förbryllad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har vi väl våra svackor, men jag tror att en stor del i självkänslan handlar om att man bestämmer sig för att man är okej. Det låter bryskt att säga "ryck upp er!" till alla som mår dåligt, men jag är övertygad att man måste acceptera sig själv innan man kan må bättre och bli säker. Sen är det inte något som görs i en handvändning..
   Haters gonna hate - så även om man skulle byta kläder (som exempel) så kommer det alltid finnas något annat "hatarna" kan störa sig på.
   Sedan bör man givetvis kunna ta befogad kritik, men dit hör inte åsikter om ens utseende från okända människor. Så länge man är hel, ren och inte visar röven. ;)

   Mönsterskarven finns på produktbilden, men är mindre tydlig. Tillverkarna kanske bara tror att den spelar mindre roll?
   http://www.pantyhose-stockings-hosiery.com/detail-bonnie-doon-baroque-roses-tghts.html

   Radera