onsdag 14 mars 2012

Svårfångad teal

Puh! Av alla färgnyanser jag hittills har fotograferat till bloggen är nog den här den som varit svårast. Jag har provat alla möjliga inställningar på kameran samt försökt färgredigera amatörmässigt i bildprogram, men ändå är jag inte nöjd. Men det kanske är så att det är en väldigt mångfacetterad färg. Genom att visa några bilder på samma strumpbyxa kanske det går att få ett hum om färgen.
I mina egna ögon är det en teal som drar åt det gröna hållet (mig veterligen är jag inte färgblind), men i solsken, speglar och i kameran drar den åt blått håll. Haha!Vad är det för strumpbyxa då? Den är inköpt på Lindex under hösten, tillhör deras Favourite tights-sortiment, och är i 50 denier. Materialet är 88 % polyamid och 12 % elastan. Den har en väldigt glansig yta, och det kan kanske vara det som gör att färgåtergivningen blir lite hipp som happ. Redan under första användningstillfället fick jag någon noppa på strumpbyxan, och jag misstänker att det har med ytan att göra. Jag upplever den nämligen som aningen känsligare än vad en halvmatt yta skulle vara.Överlag så är strumpan stretchig och bra, men något förvånande är att den är trängre över rumpan. Det kan vara mitt exemplar som råkar vara sydd så, men gillar man en hög midja - eller åtminstone vill kunna välja midjehöjd efter behov - så finns det inte så mycket att hämta här.Strumpbyxan kostar 80 kr och det är väl ett pris som går an, även om jag fortfarande har svårt att vänja mig vid Lindex prishöjda strumpsortiment. Det går att hitta bättre strumpbyxor rent kvalitetsmässigt för det priset, men färgen är ju trevlig om inte annat.. ;)


In English: Teal coloured 50 denier tights from Lindex.

16 kommentarer:

 1. Det skal ikke alltid være like lett å ta bilder der farge blir gjengitt rett;-) Et eksempel kan være å ta bilder på vinteren, da kan snøen faktisk bli blå:o) Men det er lys/blender/lukkerttid som avgjør. Bare å prøve seg frem hele tida;-)
  Men til strømpebuksa, i mine øyne er den blå/grønn, mest blå der du har tatt bilde av den på gulvet. Forresten også flott komposisjon av de to andre bildene;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju mer man övar desto bättre blir det. Sen kanske jag borde sätta mig bättre in i alla funktionerna i kameran respektive bildbehandlingsprogrammet. Men man är ju lite lat av sig..
   Tackar! Vatten är ju aldrig fel. :)

   Radera
 2. Cool färg. Men djupare blå "känns" bättre eller har jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa.. någon mix av blått och grönt är det helt klart. Tydligen så lyser det blå genom starkast. Men precis på ytan upplever mitt öga det gröna främst.

   Radera
 3. Snygga bilder. Gillar att du är utan skor, eftersom det handlar om strumpor. Det ser nästan ut som om du ska känna på vetten-
  temperaturen med tårna.
  Lindex har återigen köp 3 betala för 2 på hela sitt strumpsortiment. Det innebär att priset blir mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skorna jag hade till hade ändå inte gjort något för motivet heller så.. ;)
   3 för 2, det gillar jag!

   Radera
 4. Lurig kulör/nyans, men bara att bedöma tekniskt, hur blå, respektive grön är den? Jag älskar alla dessa mellanfärger, jag använder dem yrkesmässigt också.
  Andres

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tittar jag på den inomhus, eller utomhus utan att det är skarp sol alternativ gryning/skymningssol så har den ganska exakt denna nyansen. http://ferrebeekeeper.files.wordpress.com/2011/09/lin_l_teal_x.jpg

   Radera
  2. Jag ska ta en titt, men jag måste kopiera länken i fast dator. Jag kikar nu via ipad, och det är mycket man inte kan göra. Men bilder blir fina.
   Andres

   Radera
 5. Fina bilder som väcker sommarlängtan. :) Jag tycker lila är en svår färg att fota, brukar aldrig bli rätt nyans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa nyanser av lila blir bara blå. Har aldrig förstått heller varför det tvunget ska vara så. :)

   Radera
 6. Jättefin strumpbyxa, intressant färg. Fina bilder också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är sannerligen en mångsidig färg!

   Radera
 7. Intressant färg. Jag tycker att den för fram benens form ganska bra... och du behöver ju inte skämmas för dina direkt. ;)

  SvaraRadera
 8. Det var så lite så. Alltid trevligt med snygga strumpor på snygga kvinnoben. :)

  SvaraRadera