lördag 18 februari 2012

Ultra-Blickdicht

Så kom kylan även denna vinter, trots att det såg som om vi skulle klara oss! Men något positivt med det är att jag har kunnat grundligt testa mina tjockare strumpbyxor. Ut idag blir ett 80 denier tjockt par från tyska budgetmärket Nur Die. Plagget heter "Ultra-Blickdicht", vilket jag vågar mig på att översätta till "ultra opaque". Jag har hunnit att bära dessa omkring 10 gånger vid det här laget, oftast ovanpå mina tunna Azira Action Light Support tights på jobbet, men även för sig själva.Vad ska vi börja med? Känslan med dem på?
Förpackningen utlovar att de ska vara "weich & anschmiegsam", d v s mjuka och gosiga. Ja, det stämmer! De är mycket behagliga på. Jag tycker även om midjan, som är väl anpassad. Dessutom är tyska storlekar som svenska, vilket är en bonus i sammanhanget. Det är alltså inte klurigt att hitta sin egen storlek, mer än att den här kommer i dubbelstorlekar.
Jag tycker även att den som utlovat är opaque, tyget känns rejält och bra, vilket håller värmen fint. Hållbarhetsmässigt är det också prima, det enda som har hänt är att jag har fått lite noppor nere vid fötterna. Men då strumpan är så tjock och mörk i övrigt så är det ingenting som man varken noterar eller störs av om man inte granskar den mycket noga.

För mig så kvalar den här in som en av vinterns toppstrumpor, och då har vi inte ens kommit till priset än. 6 € kostar den, vilket i dagens valutakurs är en dryg 50-lapp. Strumpbyxor som är stickade med samma tjocklek som finns ute i svensk butiker ligger på åtminstone en 80 kr i pris. Kruxet är att märket, så vitt jag vet, inte finns i Sverige. Jag beställde mina på Hosieria , men med deras stora utbud är det säkerligen lätt att komma upp till 100 €, vilket är fraktfritt för paket till Sverige.
Eller så håll bara ögonen öppna när ni är på besök i Tyskland. Top notch i alla fall!In English: Ultra opaque tights in 80 denier from the german budget brand Nur Die. Good fitting, top quality, soft and cosy and cheap - 6 €. This is one of this winter's winner!

14 kommentarer:

 1. Jag har provat en del av deras strumpbyxor och jag är lite imponerad. Jag har köpt dessa hos Hosieria också, de har bra priser. De allra billigaste av deras strumpbyxor håller inte, det har jag konstaterat, men de lite bättre (dyrare) är mycket bra, för priset. Just den strumpa du nu testar har inte jag provat men jag har blivit förtjust i deras "Vitastütz". Hosieria tycker jag är riktigt bra, utnyttjar möjligheten till fraktfritt också. Jag köper mycket Falke, Kunert och Oroblu där. Kul att du kollar detta fabrikat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev så imponerad av denna att jag vid nästa beställning köpte ett annat par från märket (vilka jag råkar ha på mig i skrivande stund!). Tanken är att det ska komma en liten recension på dem också, i en inte alltför avlägsen framtid.
   Vitastütz verkar trevlig, lite extra studs för benen kan inte vara något negativt!

   Radera
  2. Ja, dom är faktiskt upplyftande, med fantastisk passform, hög komfort och godkänd hållbarhet. Men med stöd också, så det ska man ha i åtanke. Bellinda som också säljs i samma nätbutik tillverkas också av Nür die, rejäla, med extremt hög midja, formar ända upp till axlarna. Jag ser fler som upptäckt Hosieria på senare tid.

   Radera
 2. Detta var ett nytt märke för mig. Det låter mycket intressant. Billiga & hållbara. Det låter som ett bättre val än mitt i Fredags på Lindex då jag köpte 60 den svarta för 70 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du hunnit bära dem någonting? Du får rapportera här sedan hur bra de har hållit. :)

   Radera
 3. Snyggt!! Finns i Karstadt butiker över hela Tyskland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Då får vi se om jag upptäcker en Karstadt-butik vid nästa besök i grannlandet!

   Radera
 4. Tack för tipset! Vilken spännande sida, kommer ta många timmar att gå igenom den.. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, man ska nog ha gott om tid första gången man surfar in på den sidan. :D

   Radera
 5. Jag ska förtydliga mig lite när det gäller stöd i strumpbyxor, de Vitastütz jag nämnde ovan kan förstås inte räknas in som riktiga stödstrumpor, de har inte den nivån i designen. Men det förstår säkert du Lillstrumpa, jag riktar mig till eventuella nybörjare på just det området. Stödet ska självklart vara på rätt ställe, Vitastütz påminner bara lite om sådana produkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag förstod! :)
   Med tiden lär man sig, om inte annat, att skilja på äpplen och päron. Jag köpte ett par knästrumpor på Twilfit en gång som utlovade stöd (minns inte om de kallades stöd eller support eller något helt annat) men jag kände ingenting. Blev så upprörd att jag slängde dem efter en användning. Nu vet jag att om det ska vara något som är på riktigt så ska det anges mmHg, basta!

   Radera
  2. Jag tänkte väl det, att du förstår det här. Och skillnaderna mellan det som verkligen ger stöd och det som bara låtsas är ju hur stor som helst, man förstår ju också att det kostar.

   Radera
 6. Jag försökte skriva ett svar till din tidigare kommentar, men jag lyckades inte. Du kanske kan flytta detta inlägget dit sen.
  Jo, jag har hunnit med att använda mina 60 den strumpor från Lindex. Jag använde dem i Torsdags, Lördags & igår Måndag, dvs 3 dygn med mellanliggande tvättar (inklusive duschar & varmt bad).
  Jag var lite orolig för hållbarheten vid tårna eftersom det inte finns någon tåförstärkning. Än så länge har jag inte märkt någon tendens till förslitning där. Däremot är det tendenser till hål i trosdelen. Det insydda inlägget mitt i trosdelen har börjat visa små hål. Detta har jag inte sett på någon Lindex strumpa tidigare. Inlägget känns ganska tunnt.
  Färgen är inte riktigt svart som på deras 40 den strumpor utan det är lite marinblå / gråaktig ton i det svarta. Lite svårt att förklara.
  Materialet i strumpan är mycket mjukt & behagligt både i torrt & vått tillstånd. I det stora hela är jag nöjd, men lite besviken på det insydda inlägget i trosdelen som inte håller måttet riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hål vid tårna brukar jag rätt sällan få, om det inte är tunna sommarstrumpor. För mig är det mest hälar alernativt på benen (scenaroit man fastnar i något) som är utsatt. Och hål i trosdelen var underligt, det är jag nästan aldrig med om.
   Flytta kommentarer har jag ingen aning om hur man gör, eller om det ens går. :) Tack för infon iaf!

   Radera