lördag 21 januari 2012

Luminance tights

December månad är av förklarliga skäl en festmånad, och det är väl fullt rimligt att jag redovisar lite festliga strumpor i efterhand. Till en klädsel som var väldigt guldbetonad valde jag ett par kopparfärgade och glittriga strumpbyxor från Falke, kallade för Luminance Glitter tights. De är i 40 denier och känns rätt så tunna och "slinkiga", men utan att för den skull vara för tunna. Det där med 20 denier (eller lägre!) strumpor mitt i vintern bara för att det är fest har jag aldrig förstått mig på. Man fryser ju! Och att frysa är varken trevligt eller festligt..
Nåväl, dags att titta på dem! Bilden nedan är tagen med blixt, och det är så jag tycker man ska uppleva strumpbyxorna. De är till för att glittra och glimra!Komfortmässigt var de bara bra. Som jag nämnde så var de väldigt sköna mot huden. Passformen var god och de satt på plats under hela kvällen.
Dessutom höll de för alla påfrestningar som en festnatt kan innebära; vild dans, folk som trampar en på fötterna, folk som spiller drinkar på ens ben etc etc. Inte så illa!
Fullpris på dessa ligger på omkring 250 kr, men jag fyndade (oväntat, eller hur?) dem på en tillfällig rea för 150 kr.
Jag är så nöjd så, oftast brukar något tunnare glittriga strumpor gå sönder rätt snabbt. Eller så har jag bara haft otur i några års tid.. Nåja, kommer ni över ett par av dessa, som finns i flera färgsättningar, så kan jag rekommendera dem.In English: Copper coloured Luminance Glitter tights from Falke. Knitted in 40 denier, but they are rather thin. Soft against the skin and held very well during the night I wore them. If you are looking for glittery party tights I can recommend these!

23 kommentarer:

 1. alltid magnifika alltid ett antal

  SvaraRadera
 2. Snygga. Ovanligt mörk koppar dock, tycker jag.

  SvaraRadera
 3. hakan: Always! :)

  LM: En aning kanske, men en väldigt härlig färg!

  SvaraRadera
 4. Jo visst var det en fin färg. Det är en "vill ha varning" på dessa strumpor pga färgen & glansen/glitrigheten.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ambitiös blogg, du gör det riktigt bra. Jag såg din besvikelse 2010 (tror jag) om de glittriga raffiga som inte höll, är du fortfarande på jakt efter liknande?
  Falke's Luminance noterade jag också, mycket fina, och Falke gör så kvalitativa produkter annars också, åtminstone de jag provat.

  SvaraRadera
 6. Andres: Tack så mycket för berömmet!
  Jo, jag är väl fortfarande på jakt efter liknande. Dock så har jag hittat ett par som tycks ha samma nyans från Oroblus luxury-linje, som verkar stabila. Dock så har jag inte använt dem än.
  Ja, dessa var väldigt trevliga. Skönt med glitterstrumpor som är lite tjockare och därmed inte lika ömtåliga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god!
   Jag försöker dra mig till minnes var jag såg en sådan strumpbyxa, det kan mycket väl vara Oroblu jag tänker på, jag återkommer om minnet klarnar. Det är otroligt läckert i alla fall, inte minst den du själv visar.

   Radera
 7. Andres: Det är denna i färgen bronze som jag har köpt: http://www.uktights.com/product/1855/oroblu-couture-luxury-40-lurex-tights
  Nu blev jag genast sugen på att bära den också. Fasen då! So many tights, so little time. :)

  SvaraRadera
 8. Jag vågar inte säga säkert, det enda jag vet säkert är att jag har in bild på näthinnan, som fångade mig. Och det är inte bilden från Oroblupaketet, vilket inte betyder att det är något annat. det kan fortfarande vara dom, annat fototillfälle kan förklara. Eller annan marknad, Oroblu har ibland varierade förpackningsomslag för olika marknader, har jag sett. Oroblu kan ju verkligen göra fina strumpor, så jag hoppas att du blir nöjd när du väl startar upp dessa.

  Och jag känner igen känslan, tiden räcker inte till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så finns det kanske ännu ett par i liknande utförande? Nu börjar maskineriet i min hjärna tänka "hitta - hamstra". Haha!
   Hade jag haft ett mer normalt antal hade tiden räckt till.. Men det var längesedan min samling var normal, och sedan jag skaffade bloggen har det spårat ut på riktigt. En sak är säker, Språkrådet träffade inte mig innan de uppfann ordet "tjejsamla"!

   Radera
  2. Ha!
   Jag har ännu inte glömt vad jag skrev tidigare, att jag lurar på var jag såg de jag nämnde. Ger jag upp får du veta, jag behöver lite tid.
   Och jag blev själv samlare utan att jag fattade riktigt hur det gick till, ca 75 oöppnade par. Så hamstra gäller mig också. Jag frågar mig sälv då och då hur knäppt det är, och kommer fram till att det nog är knäppt. Och så kommer jag på några argument för fortsatta efterforskningar...
   Jag kanske kan återkomma till det, också...

   Radera
  3. Oöppnade par? Hur många öppnade par har du då? :)

   Radera
  4. Omkring 60-70, ligger i fina påsar efter tvätt. De dyraste i Wolfords egna blädderpåsar, garanterat snälla mot fina strumpbyxor.
   Jag skrotar sällan, de håller för länge med min pedantiska skötsel. De oöppnade är ibland färgvarianter, ibland också ännu oprövade strumpor.
   Wolfords påsar har jag inte lyckats få köpa, de är presenter från Wolford, enormt fina.
   Min hustru är inte alls lika nördig som jag...

   Radera
 9. Hej! Hittade bloggen genom http://unisexmode.wordpress.com/. Anväder själv både tights och leggings. Igår hade jag svarta tights från falke på mig tillsammans med lång polotröja och över-knästrumpor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej & välkommen hit! Hoppas du kan hitta inlägg av intresse, även om jag har en del "tjejiga" strumpor här också. :)

   Radera
 10. Tack, tjejiga eller killiga spelar ingen roll för mig. Köper och använder de jag vill. Idag har jag på mig lilla sammhetsleggings från joy, svarta softmerino knästrumpor från falk. Har dessutom svart kjol på mig. Inget konstigt alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sammet låter behagligt! Kanske borde testa, men det materialet suger åt sig päls så det är nackdel för mig.

   Radera
 11. Jag lyckas inte komma ihåg var jag såg de där glittriga strumporna, det hade gått lite för lång tid. Lustigt nog så skimrar mina alldeles nya Wolford Pure Energy 30 Leg Energizer mer än väntat, i färgen Caramel. I vissa vinklar så är det vackert på ett sådant sätt att de borde sitta på kvinnoben i stället, och exponeras. Min hustru kanske noterar detta så småningom, byxor skymmer ju för det mesta så det kanske tar ett tag. Men det är ju dessa som har den där högre midjan jag skrev om någon annanstans på din blogg, minns bara inte var längre.

  SvaraRadera
 12. Grymt snygga strumpor!

  SvaraRadera
 13. Jaha ja, till slut tror jag faktiskt att jag lokaliserade den glittriga strumpbyxa jag menade långt tidigare, och det är nog en Pierre Mantoux, jag lägger in länken. Bilden jag såg tidigare var lite bättre än de man ser via denna länk, och jag vet inget om plagget alls.. Men du ser, jag hade inte glömt ändå...
  Aj då, jag får inte in länken, kolla på Shapings/Vertigo Light under Pierre Mantoux som sagt...
  Bloggerverktyget är lite instabilt i vissa avseenden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh! Där har vi den! Och bilden på den svartröda strumpbyxan - jösses! Vilket sken! Det ser nästan elektriskt ut och skulle kunnas tas för fejkat foto, om det nu inte vore för att jag vet att det faktiskt kan se ut sådär i verkligheten. ;)
   Nu fick jag ett stort behov av att köpa dem. Har dock aldrig beställt saker från en annan kontinent.

   Radera
  2. Tack, bra, då vet jag att du sett den. men det borde kunna gå att rota fram sådana här i Europa, de är ju härifrån. och den bild jag tidigare sett var ännu mer exotisk. jag tycker att det är spännande, på er tjejer!

   Radera