onsdag 18 januari 2012

Filidoro

Dags att prova ännu ett nytt strumpmärke! Denna gång är det italienska Filidoro, som jag aldrig hade hört talas om förrän jag såg det i butik. Valet föll på en strumpbyxa med zickzack-mönster. Rätt ordinär och rätt mycket vardag, men sådant behövs också. Om inte annat så passar färgen, Blu Crepuscolo, väldigt väl med vädret utanför just nu.Tyvärr så finns det ingen information på förpackningen om vilket deniertal det rör sig om, men den kändes tjock och rejäl i tyget. Så omkring 60 denier kan det vara. Tjock nog för höst-/milt vinterväder och mjuk. Enligt skalan för vikt/längd borde jag egentligen ha gått upp en storlek men den satt bra på ändå.
Priset ligger på 200 kr vilket förståss är en aning högt, men kvalitetsmässigt har jag inget att klaga på hittills.
Nedan syns en bild hur kulören ser ut med kamerablixt i inomhusljus.In English: Zig-zag patterned tights from italian Filidoro. Thick enough for autumn/soft winter weather. The colour is called Blu Creposcolo.

5 kommentarer:

 1. Det var ei riktig så strømpebukse. Selv har jeg hatt Filodoro for lenge siden, og den ble en av mine favoritter som jeg kjøpte hos shapings.com. Men den har de ikke mer i sitt sortiment:-/ Den var også myk og fin å ha på seg, og det er som oftest de som blir borte først.....

  SvaraRadera
 2. Snyggt, som vanligt.
  Jag är förvånad att du inte hört talas om filidoro tidigare.
  Är det bara jag som har problem att kunna skriva en kommentar på din blog? Jag undrar om det är min dator som strular eller något annat.

  SvaraRadera
 3. Strømpebukser: Hittar man något man älskar är det nästan bäst att hamstra fler exemplar. Saknaden blir stor annars!

  Strumpbyxverkstan: Tackar!

  LM: Hehe, jag är visst full av överraskningar! Jag har aldrig sett märket i butik innan och inte heller i det shopar jag brukar handla i på nätet, så det är förklaringen.
  Har inte märkt själv av några problem med kommentarerna, men blogger kan ju strula ibland..

  SvaraRadera
 4. Det verkar vara någon typ av säkerhets koll på cookies som min dator plötsligt inte gillar med blogger. Jag har satt ner till minsta nivån så att jag kan läsa & skriva kommentarer.

  SvaraRadera