onsdag 14 september 2011

Capri

Jag har visst ett par tunna sommarstrumpbyxor kvar att skriva om. Så det är lika bra att göra det innan höstvindarna tar över totalt. Det här inlägget handlar om en 8 denier tunn strumpbyxa från Trasparenzes Classic-kollektion.
Går man in på märkets hemsida så finns en kort beskrivning av plagget, men den innehåller det mesta man behöver veta. Den passar som sagt under sommaren, underförstått av deniertalet, den har osynliga tår, platta sömmar och en bomullsgren. Dessutom så finns den i en extra stor storlek, nr 5. Alla andra produkter jag har haft från märket har nämligen bara 4 storlekar. Denna maximodell ska passa för personer upp till 90 kg och 198 cm. I den största storleken finns det som jag kan likna vid en förstärkning på baken.Den finns i svart, marinblått och diverse hudfärgade nyanser. Jag valde färgen Champagne, vilket jag tycker ter sig naturligt mot mina relativt bleka ben. Tittar jag på bilden skulle jag lika gärna kunna vara barbent, förutom att jag nu vet att det sitter italienskt nylon på mig.
Finishen skulle jag beskriva som halvmatt. Den ser mestadels matt ut, men har lite lyster i sig. Så det är en bra strumpbyxa för vardagsbruk eller bara tillfällen då man vill tona ned benen lite grann. Nyansen Champagne tycker jag ter sig lite beige-grå i sig själv, jag hoppas att bilden nedan kan ge en bättre fingervisning än då den sitter på mina ben.Passformen var överlag bra. Dock så ligger jag mellan två storlekar. I andra modeller från märket har jag haft den mindre storleken och valde så även denna gång. Midjeresåren var dock lite för tight, så till nästa inköp kommer jag att välja den större storleken.
Jag bara dessa i två dagar, under tiden så blev det inga noppor, glesa utrymmen i textilen eller revor. Tyvärr så dog de när jag skulle ta av dem lite för våldsamt. Men normalt slitage klarade de alltså galant och var som nya hela tiden.På nätet finns de att beställa hem för omkring 70 SEK, vilket gör att de för mig hamnar i samma prisklass som Brillant-strumpan från DIM.
Personligen kommer jag gärna att köpa den här modellen igen. Skönt material tillsammans med bra hållbarhet och illusionen av att vara barbent. Jodå, inte dumt alls!In english: Summer tights "Capri" from Trasparenze's Classic range. Here in the nuance Champagne. Good quality but not as expensive as you might think it will be despite the brand. And it's almost invisible - I look nearly barelegged!

9 kommentarer:

 1. du ser väldigt trevlig..fantastiska

  SvaraRadera
 2. *gillart* Vilken i temat "sommar" var en favorit då?

  Och blir det FF den 1a lol

  SvaraRadera
 3. Dom var snygga och fina.
  Hur många strumpbyxor har du?

  SvaraRadera
 4. hakan: Teşekkürler!

  Jocke: Favoriten är Luxury Gloss Tights från Gipsy. De tillsammans med förra sommarens favorit, Sun Time från Oroblu.
  Måttsydda klassiska strumpor på Bodyfest? Näe, det känns inte som att det passar ihop riktigt med kängdans. :) Får se vad jag hittar på för något. Har ju 2 veckor på mig att bestämma mig..

  Anonym: Tack! Ja du. När jag startade bloggen för 1,5 år sedan så hade jag drygt 220 par. Iom med bloggens födelse så fick jag ju en anledning att köpa fler strumpor. Sen har jag visserligen kastat de som gått sönder, men en inte alltför orimlig gissning är nog att jag kan ha uppåt en 300 par.
  ;)

  SvaraRadera
 5. Jag mena Förfest innan.. har inte hittat nån att gå med haha... ;) damn.. 220par.. Jag håller med dig om favoriterna !

  SvaraRadera
 6. Dessa strumpor ser ut att vara sköna och det låter så oxå på din beskrivning. Storleks mässigt skulle jag nog satsa på storlek 5, men jag är rädd för så pass tunna strumpor.
  Mycket imponerande med det antalet strumpor.

  SvaraRadera
 7. Jocke: Hinner man ens med det? Första bandet börjar ju spela kl 16 såg jag. Känns lite stressande. :D

  LM: Å, inte ska du vara rädd för tunna strumpor! Hållbarhetsmässigt tyckte jag att den här i 8 denier var som säg Lindex 20 denier. Vad jag har förstått så använder du byxor utanpå strumpbyxorna? Välj någon byxa som har har en slät yta bara så tror jag att det ska gå som en dans!

  SvaraRadera
 8. Kan bara hålla med, dom är supersköna och håller förvånansvärt bra, en klar favorit tillsammans med Wolford och Autograph

  SvaraRadera
  Svar
  1. Autograph känner jag inte till alls faktiskt. Är det ett märke eller en modell?

   Radera