lördag 10 september 2011

Amalia

Dags att visa upp ett par dyrgripar som jag unnade mig under sommaren. Nu tycker jag visserligen vansinnigt illa om begreppet "unna sig", eftersom jag tycker att det man mår bra av i kropp och själ ska man göra, och inte hålla på och snåla med sitt eget välbefinnande. Men om jag enbart skulle köpa strumpor som dessa så hade nog samlingen varit långt ifrån så stor som den är..
Aja. Ett inköp av dyrare strumpor är för mig något som görs efter moget övervägande. Innan jag halade upp plånboken för dessa stay ups så hade jag varit och tittat, klämt och beundrat på dem i butik vid några tillfällen. Och jag tyckte lika mycket om dem vid varje tillfälle. Alltså var det tvunget att de skulle få flytta hem till mig!Stay upsen heter Amalia och kommer ifrån Oroblu. Färgen heter Meringue, och känns sådär pastelligt vilsam för ögonen. Det jag älskar med den här är det romantiska mönstret, som är rutigt fast ändå blommigt. Själva beskriver Oroblu (i min översättning) det som tyll-stay ups med spetsmönster. Mönstret är genomtänkt från tå till topp. Rutorna börjar från tårna, och när det kommer till strumpans avslutning så liksom blommar det ut. Det framgår kanske bättre på bilden under.Stay upsen är stickade i 30 denier, och i en blandning av 85 % polyamid och 15 % elastan. Mjukt och skönt att ha på sig. Både utseendet och materialet gjorde att jag kände mig riktigt välklädd och elegant när jag bar dessa.
Jag valde en storlek större på dem än vad jag brukar ha på märkets strumpbyxor, detta eftersom jag ville vara säker på att kanterna skulle vara tillräckligt stora för mina lår. Storleken jag nu valde är visserligen den rekommenderade för mig utifrån längd och vikt, men jag brukar kunna ha en mindre så länge det gäller deras strumpbyxor. Men nu var det ett klokt beslut, för de här strumpkanterna satt perfekt. Lagom stort omfång, breda kanter och ett sirligt och detaljerat mönster. Ah, vackert!För mig var det en ren njutning att bära de här. Om du tilltalas av dem lika mycket så kan jag bara rekommendera ett inköp. Huruvida de håller i längden vet jag inte, men kvällen jag bar dem under satte inga spår alls på dem. Jag kom hem, tog av mig dem och de var fortfarande som nya. Sen utsatte jag dem såklart inte för några vårdslösa aktiviteter, men man kan ju aldrig veta vad som kan hända. Utifrån mitt omdöme nu så är det alltså bra kvalitet.
Jag betalade 300 kr i butik för dessa, men ser att de finns hos Hosieria för knappt 210 kr, exklusive frakt. Dock i andra färger; svart och marinblått. Men det kan förståss vara klädsamt nu till hösten.In english: Sometimes you're worth a pair of hold ups with that extra feeling! Here's Amalia from Oroblu, pastel coloured and lace patterned with flowers. A really elegant piece in my eyes. I felt good both wearing and seeing it!

7 kommentarer:

 1. You're not human maybe angel maybe dream...

  SvaraRadera
 2. Bra val! De är fantastiskt vackra! Om jag skulle stått brud i höst så skulle jag velat ha ett par Amalia. Eller jag vill ha dem även om jag inte ska gifta mig. ^^

  SvaraRadera
 3. Snygga strumpor, som vanligt. När jag ser dem tänker jag på bröllopp (säkert felstavat).

  SvaraRadera
 4. Ja man får lite brödlopps känsla.. vad passar dom till? mvh Jocke

  SvaraRadera
 5. hakan: I am human!

  HP: Ja, här blir det ju inget bröllop på långa vägar så jag får hitta andra användningsområden. :)

  LM: De presenterades bredvid ett par andra godingar som expediten sa hade sålts till ett antal blivande brudar. Lite behagligare färg än den vanliga kritvita som brukar saluföras som bröllopsstrumpor tycker jag..

  Jocke: Vad de passar till? Tja, jag hade dem när jag skulle på ett ställe som kräver "vårdad klädsel". Hade väl enkel kjol, top, beige jacka och beiga ballerinaskor vill jag minnas, för att "klä ned" strumporna lite. Mitt sällskap gillade dem iaf!

  SvaraRadera
 6. Långt efter utgivningsdatum kan Andres konstatera att de passar Lillstrumpa! Definitivt!

  SvaraRadera