måndag 18 juni 2018

Gilofa

Det är dags skriva lite om en strumpbyxa som mestadels är en besvikelse. Bilderna i inlägget är heller inte så utförliga som jag önskat, helt enkelt för att jag inte hade kameran med mig innan det gick revor i tyget. Och den dag jag tänkte att nu är det dags att modella plagget trots hål, så blev det ännu större revor. Häh. Så det ni ser här är effektivt döljande av maskor.
Plagget är en stödstrumpbyxa från Gilofa, vilket är en produkt som dök upp på min radar förra året. 70 denier och färgen heter Mandel.


Enligt uppgift ingår Gilofa i Ofa Bamberg GmbH, som ska vara marknadsledande på stödstrumpbyxor. Det påståendet väljer jag att inte bemöta, för jag känner inte till företaget samt har ingen aning om vilken marknad som avses; om det är den tyska, europeiska eller något annat.
Den ska ge starkt stöd, angett som 14 mm hg. Vilket jag får anta är vad som är nere vid anklarna, och att det sedan är graderat, för hela strumpbyxan är inte i samma starka skick. Det återkommer vi strax till. Strumpbyxan har förstärkta tår och hälsar, samt även en "bikinitrosa" upptill för den som gillar det.


Stöder vid anklar och upp mot knäna är faktiskt bra. När jag tog på mig strumpbyxan på fotografidagen så insåg jag det, jag hade liksom förträngt det i besvikelsen. Det som inte är bra är nämligen tyget ovanför knäna. I förpackningen medföljer det en bruksanvisning för hur man tar på sig strumpbyxorna och tja, kan det vara så att jag har gjort fel? Men samtidigt.. Jag har använt stödstrumpyxor nästan dagligen i 10 års tid, vanliga strumpbyxor sedan Hedenhös. Jag har ett hum om hur jag tar på mig dylika plagg. En strumpbyxa som säljs som en prima kvalitetsprodukt, i 70 denier dessutom, samt kostar 250 kr, ska inte få hål och revor på låren av vanlig användning och påklädning. Jag hann använda plagget 3 arbetsdagar innan det var förfulat nog för att inte kunna ha på jobbet. Dag 4 var ute i naturen och det blir inga fler dagar med denna efter detta.

Tråkig upplevelse. Dels för att det blev ett dyrt plagg med tanke på pris och de få användningarna, och dels för att stödet för smalbenen kändes så fint att det hade kunnat blir en bra produkt om bara hela plagget var på samma nivå.
Det är möjligt att jag haft otur. Men om jag ska köpa den igen för test så får det nog vara en rätt fin rabatt.


In English: Well, these 70 denier support tights from Gilofa were a disappointment for me. The support for the shins are actually very good, but the fabric above that isn't very good. Day 3 of wearing them I'd got such bad holes and ladders on my thighs that another day at work with them would be impossible. The fabric just don't make it, even when you take care of putting the tights on place. For a product that costs 25 € I expect better. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar