måndag 27 februari 2017

Funq

Svenska strumpor är vi inte bortskämda med, bortom butikskedjornas urval (och hur svenskt känns ett multinationellt företag egentligen?). Men Funq Wear, med ursprung i Borås, har funnits i ett decennium och är inriktade på kompressionsstrumpor. Förutom knästrumpor i bomull har de även den sorters strumpor som intresserar läsare av den här bloggen - nylon!


Jag har haft deras 70 denier stay ups i färgen Beautiful black (håhå) ett tag nu och jag måste säga att jag är mycket nöjd med dem. Stödet är graderat och det är störst vid anklarna. Kompressionen är 15 - 18 mmHg och jag skulle tro att det är det kraftigaste jag haft i samlingen.
Storlekarna anges efter skonummer men om man är oroad för var det innebär så finns det en måttabell på hemsidan där ankel-, vad- och lårmått anges. På mig sitter storleken alldeles utmärkt, inkluderat spetskanten. Men så är jag också medellång och medeltung, och sticker kanske inte ut åt endera håll.


Förutom att mina ben har ett väldigt gott stöd så har fötterna det kungligt i stay upsen. De är nämligen försedda med massagesulor, så det är riktigt gött att gå och stå i strumporna. Det finns även tå- och hälförstärkning, men det kanske inte ses jättetydligt.


Förpackningen är märkt med "anti-cellulite", men just det känns lite tveksamt. Hur som helst så är det en bra produkt och jag kommer definitivt att göra en liten investering i Funqs strumpbyxor. Ser även att de har knästrumpor i nylon med en spetskant upptill, de skulle jag gärna prova.
Mina stay ups kostade 240 kr när jag köpte dem, men det för ca 2 år sedan. Nu ligger priset på 270 kr, vilket kan tyckas högt, men med tanke på hållbarheten och stödet man får av dem så är det absolut värt det.
På Funq Wears hemsida kan man också läsa lite om deras tankar gällande miljöarbete, tumme upp!


In English: Funq Wear is a Swedish brand focusing on compression socks, both in cotton and nylon. I've been wearing their stay ups in 70 denier and 15-18 mmHg pressure for about 2 years now, and it's a great product! Superb support for the legs and lovely massage soles for the feet. Definitively worth a try. 

6 kommentarer:

 1. Svart fungerar alltid.
  Jag har aldrig hört talas om massagestrumpor tycker du att dom fungerar bra,
  Snyggt med spetskanten .
  Jag misstänker att det här är sådana strumpor man inte använder till vardags utan när man vill vara extra fin till exempel till en helgen.
  Kramis //HU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder uteslutande stödstrumpor på jobbet eller om jag ska resa, så det här är till vardags och inte nån finstrumpa till helgen.
   Yes, sulan ger det lilla extra.

   Radera
 2. Disse må vel vare i evigheter, med en slik solid såle under foten:) Ellers er det der de ryker først :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att jag inte har jättekoll på vilket år jag köpte dem så är det en indikation! Sen bär jag oftare strumpbyxor än stay ups på jobbet, så jag sliter dem i långsammare takt förståss.

   Radera
 3. Spontant tycker jag att sulan ser obekväm ut, men jag har aldrig hört talas om detta märke förut. Jag kanske måste prova det i framtiden. Jag använder ganska ofta stödstrumpbyxor. För det mesta blir det Åhlens jag köper dem på. De har lite fler färger än Lindex på stödstumpor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, sulan är väldigt "fluffig", men smaken är som baken, så var och en måste nog prova och se om man trivs med det. Stödet är i alla fall top notch!

   Radera